Kulinaire: Waar gaan we naar toe?

Kulinaire: Waar gaan we naar toe?

Bovenstaand vraag ik me steeds vaker af, mede met het oog op de meest recente versoepelingen. Ja, ook afgelopen week vroeg ik me weer af waar we als samenleving momenteel naar op weg zijn. Tekst: Nicky van den Beuken (Restaurant Chez l’ Hêtre) | Beeld: Peter Janssen...

Stadscolumn: Zullen we gewoon opnieuw beginnen?

Stadscolumn: Zullen we gewoon opnieuw beginnen?

Nu de zon steeds hoger naar de hemel kruipt en er elke dag meer mensen gevaccineerd worden, begint ook de Venlose binnenstad weer te leven. Veel mensen zijn er al lang niet meer geweest. Er zijn winkels verdwenen, sommigen konden het ondanks de steun niet meer...

VenloVanvruuger: VVV op vinyl

VenloVanvruuger: VVV op vinyl

We hadden het afgelopen week over rommelmarkten in tijden van corona. Of liever gezegd, het ontbreken ervan. We missen ze jammerlijk, net als het bezoek aan cafés in de Venlose binnenstad. Tekst: Sef Derkx | Beeld: Leon Vrijdag, collectie Sef Derkx & Gerrit van...

Platgeslagen: Transgender duif als cultfiguur

Platgeslagen: Transgender duif als cultfiguur

De duif uit de St. Martinusbaseliek trok afgelopen week meer bezoekers naar de webcam dan consumenten naar de Venlose binnenstad kwamen in de afgelopen maanden. Zonder een afspraak te maken nestelde deze duif zich binnen handbereik naast het nest van de slechtvalk....

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Terrassengeneuzel

Kulinaire: Terrassengeneuzel

Tja, terrassen. Het leek de afgelopen dagen maar over één ding te gaan, juist ja, de terrassen. We snakken ernaar zoals we nooit eerder naar iets hebben gesnakt. Lijkt het. Tja, terrassen, omdat er iets is beloofd, maar wel met haken en ogen. Tja, terrassen, over de...

Lelijk

Lelijk

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen Onlangs was ik op bezoek bij woningcorporatie Woonwenz, waar – toen ze nog onder een andere naam actief waren – in een ver verleden mijn grootvader van moeders kant nog werkzaam voor schijnt te zijn geweest (of was het die...

Kulinaire: Waar gaan we naar toe?

Kulinaire: eerlijke prijzen

Het lijkt alweer een hele poos geleden, dus tijd om weer eens een column te schrijven. Vooropgesteld, nee, we zijn nog steeds niet open en nee, daar ga ik het verder niet over hebben, behalve dat we telkens van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dus maak me maar...

Geen gezellige drukte meer?

Geen gezellige drukte meer?

Het komt geregeld ter sprake in de gesprekken die ik voer met collega-ondernemers in de stad, of collega-boekverkopers in den lande: de stip aan de horizon. Zelf ervaar ik de stip als een stippellijn, een lijn waarvan we de eerste stipjes reeds gepasseerd zijn. Van...