Een half jaar VenloVanbinnen: 10.000 keer dank!

6 mei 2020 | Leestijd: 2 minuten

We bestaan vandaag op de kop af een half jaar. Zes november 2019 was de dag dat deze website online ging. Een nieuw medium. Een nieuw platform met de focus op het stadsdeel Venlo. Er was voor ons niet direct een reden om bij dit mini-jubileum stil te staan. Tot we afgelopen weekend de cijfers van de bezoekersaantallen weer eens goed bestudeerden. Meer dan 10.000 pageviews in een week, afkomstig van een kleine 7.000 bezoekers. Bam! Wow!

We hebben niet eens echt een idee of dat heel erg goed, normaal, redelijk of matig is. Maar hoe dan ook, we zijn toch wel verguld met deze cijfers. Het begon al vrij snel met 2.000 tot 3.000 pageviews per week. Eerder dit jaar schommelden de cijfers tussen de 4.000 tot 6.000 pageviews. En nu deze cijfers die al een paar weken een verder stijgende lijn laten zien. Met uitzondering van de maand december was er continu een toename in de bezoekersaantallen. Dat december iets lager uitviel, is logisch. In de laatste week van het jaar werden door het kerstreces veel minder verhalen gepubliceerd.

Eigenlijk heeft het succes ons verbaasd. We wisten vooraf niet goed wat te verwachten. Zelfs niet na de succesvolle promotiecampagne met de filmpjes en het verspreiden van het logo. Nu een half jaar later heeft een groep vaste lezers de website weten te vinden. Dat zijn vooral de gebruikers van social media. Aan de andere kant valt er nog veel, heel veel terrein te winnen valt. We merken namelijk regelmatig dat een grote groep mensen de website nog niet kent.

Vanzelfsprekend zijn er plannen om de naamsbekendheid verder te vergroten. Over een van die plannen zou medio maart meer duidelijk zijn geworden. De basis stond. Helaas gooide corona roet in het eten. We vonden dat het beter was om op de rem te trappen. Tevens waren we bezig met een aantal extra en nieuwe columnisten. Ook dat staat even ‘on hold’.

Voor nu willen we vooral iedereen bedanken. Ten eerste het team. Alle columnisten, de fotografen en de websitebouwer. Ons team. Zij zijn de ambassadeurs van VenloVanbinnen. Ook zij zorgen dat de website een succes is. Vanzelfsprekend een groot woord van dank aan de adverteerders. Het is nog een relatief kleine groep, maar we zijn jong en als de coronacrisis wat is neergedaald hopen we dat er nog meer mogelijkheden liggen.

Maar natuurlijk ook een woord van dank aan iedereen die ons te woord wil staan. Iedereen die zijn of haar verhaal wil vertellen. Verder veel dank aan alle partijen die de website al snel serieus namen en ons uitnodigden voor persconferenties, presentaties, primeurs en meer. Dank! Dank! Dank! Zonder input geen website.

Last but not least: jullie! De lezers en bezoekers van de website. Dit is de groep die uiteindelijk voor deze fraaie cijfers zorgt. De positieve reacties via social media, op straat, via appjes of hoe dan ook zijn mooi om te horen. We waarderen het enorm en voelen ons gevleid. De stijgende bezoekersaantallen zijn een fraaie beloning voor een idee dat in het voorjaar van 2019 gelanceerd werd. Een idee dat door veel gesprekken met bedrijven, organisaties en verenigingen in de maanden die volgden, tot de lancering van de website op 6 november 2019 hebben geleid. Vandaag! Een half jaar geleden!

Jac en Rob Buchholz
Namens team VenloVanbinnen

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Goed nieuws?

Kulinaire: Goed nieuws?

Een beetje vreemde kop boven deze column wellicht, in een tijd dat goed nieuws schaars is. Maar net zoals ik zijn er ongetwijfeld een hoop andere mensen wel eens aan toe, aan goed nieuws. Maar waar moet je dan aan denken als je het over goed nieuws hebt. Dan zul je...