Kulinaire: Het oude normaal

14 mei 2021

Als u de afgelopen dagen in de stad bent geweest dan zal het u niet zijn ontgaan – ik trap even een open deur in – dat het druk was, ik zou zelfs zeggen: ouderwets druk. Alsof bijna alles weer normaal is. Dat het dan overwegend Duitse koopjesjagers zijn wisten we natuurlijk al van te voren.

Tekst: Pieter Steenkist (Brasserie Sur Place) | Foto: Leon Vrijdag

Voor de stad, voor het gevoel en vooral voor de reuring vond ik het een prachtige aanblik. Zo hoort het toch ook te zijn in de stad, in normale tijden dan. Volle straten, volle winkels en niet onbelangrijk…volle terrassen, want het weer zat af en toe mee. Overigens blijft het natuurlijk wel raar om te zien dat de mensen rijen dik staan te wachten om een winkel binnen te mogen terwijl de horeca binnen niet open is.

En dat is toch eigenlijk waar we met z’n allen weer naartoe willen, het oude normaal. Dus gewoon de terrassen weer open; niet half maar zoals het was, gewoon volle bak. En cafés en restaurants ook binnen weer open. De vraag is echter: komt dat nog terug? Komt op enig moment het oude normaal weer terug? Of blijven we, bewust of onbewust, toch die anderhalve meter aanhouden, blijven de mondkapjes deel uitmaken van het straatbeeld en hoe lang gaan we door met sneltesten, thuistesten en noem maar op?

Ik ben geen visionair, kan dan ook niet in de toekomst kijken of die toekomst voorspellen, maar persoonlijk ben ik bang dat al dat gedoe nog wel een tijdje gaat duren. Nee, ik wil geen doemscenario schetsen, denk ook wel dat we op enig moment gewoon weer open gaan, maar eveneens dat het nog een hele poos zal duren voordat we weer kunnen en doen en laten wat we willen, dat het ongedwongene weer helemaal terug is.

Wat dat betreft kan ik ,en ik denk toch wel velen met mij, niet wachten tot we weer terug gaan naar het oude normaal, naar wat ooit gewoon was. Want of je er nu voor of tegen bent, we zijn het er toch allemaal wel over eens dat het ‘nieuwe’ normaal feitelijk abnormaal is. Dat is iets was we snel weer achter ons willen laten, zo snel als het kan. Laat die drukte dus maar komen – op de verkeersproblemen na dan.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Bowie in Venlo

Bowie in Venlo

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen David Bowie kwam voorbij. Op televisie uiteraard – stel je voor, het zou wat zijn. Terug in de tijd, een optreden tijdens zijn Ziggy Stardust-tour in de Hammersmith Odeon. Voorafgaand aan afsluiter Rock ‘n’ Roll Suicide...