Kulinaire: Onwaarschijnlijk

15 juni 2023

In navolging van collega-ondernemer Toine Schreinemachers ben ik ook weer eens in de pen gekropen. Ook voor mij is dit meer dan een jaar geleden want helaas is VenloVanbinnen voor onbepaalde tijd gestopt met de rubriek Kulinaire, maar wie weet is dit een opmaat naar een hernieuwde rubriek. Dat zou mooi zijn en daar zal ik dan ook zeker aan mee willen werken.

Tekst: Pieter Steenkist | Foto: Leon Vrijdag

Helaas is Jac veel te vroeg en toch wel plotseling overleden. Hij was degene die mij een aantal jaren geleden benaderde met de vraag of ik interesse en zin had om een column te schrijven- En het was tevens Jac die mij de beginselen van het schrijven van een column heeft bijgebracht.
Nu is Jac een hele goede vriend en hadden wij een grote gemeenschappelijke hobby cq interesse. Dat was toch wel onze passie voor eten en drinken.

Mijn partner Marja en ik nodigden Jac graag bij ons thuis uit om een hapje mee te eten. Wij zorgden voor de gerechten en Jac nam meestal een flesje wijn mee.

Deze avonden gaan wij ontzettend missen. Niet alleen het lekkere eten en drinken maar vooral de gezelligheid, humor en goede gesprekken. Gesprekken die over alles konden gaan want Jac had een hele brede interesse in kunst, cultuur, politiek, sport, muziek en natuurlijk eten en drinken.

Ja, het zal zeker even wennen zijn als we op dinsdagavond zonder Jac aan tafel zitten. Wij deden dit meestal op die avond omdat ik dan toch met grote regelmaat een mooi stukje kabeljauw of ossenhaas over had van maandag. Dat wil echter niet zeggen dat we niet aan Jac denken. Sterker, wij gaan hen nooit vergeten en zullen geregeld proosten op Jac als we weer genieten van een mooi stukje kabeljauw met een crunch en een lekkere volle botersaus of een stukje ossenhaas met pepersaus.

Jac, je bent een goede vriend en we gaan je markante persoonlijkheid missen.
Het is en blijft onwaarschijnlijk dat je er niet meer bent.
Rust zacht…

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad