Platgeslagen: Roel Versleijen is een superspreader

11 november 2021

De tijden zijn roerig, het dagelijkse nieuws omvat maar één onderwerp. Meest opmerkelijke hierin zijn de afwegingen en verwijzingen vanuit het publieke domein. Social media is booming met fidele boodschappen over persoonlijke tekortkomingen, leed en klaagzangen.

Tekst: Toine Schreinemachers | Beeld: Peter Janssen

Het leven is als een boek. Een verhaal met vele duffe en pikante hoofdstukken. Hoogtepunten en dieptepunten. Aan ieder hoofdstuk komt een einde, echter ook een nieuw begin bij een volgend chapiter. Lees verder en start ieder dag een hoofdstuk als zijnde je beste dag.

Vandaag de dag, 11 november 2021. De Venlose binnenstad ontbreekt het vandaag aan hossende en uitbundige boeren en buitenlui. In plaats van bier vloeien er tranen, veelal van gespeelde krokodillenaard. Want het wordt ons afgeraden en geadviseerd niet de menigte op te zoeken, maar om gezamenlijk een gezond verstand te gebruiken.

Een gezond verstand laat zich echter nauwelijks leiden door emotie. De rationele bezitter van gezond verstand kan zich afschakelen en genieten van elk moment van de dag. Een aangeboren gave die ook aangeleerd kan worden, zonder hiermee jezelf of anderen te kort te doen. Sterker nog, je leert relativeren en geniet meer van de kleine dingen in het leven. Dus nóg meer van de Vastelaovend, het belangrijkste van al het onbelangrijke zaken.

Roel Versleijen, opperhoofd van Vastelaovendminded Venlo, heeft deze gave van gezond verstand wel. Lukt het even niet? Komt ethiek in het gedrang? Jammer dan, maar we moeten én gaan door. En het liefste samen, want samen zijn we één. Op naar de mogelijkheden die wel verantwoord zijn. Het afgelasten van Elf van Elf, alsmede een aansluitende Pronkzitting getuigt van moed en durf. Passend bij een geboren leider van het feest van verbroedering. Terwijl de lijder zich wederom beklaagd wat hem/haar allemaal wordt aangedaan. Wijzend waarom ergens anders wel en hier niet. Een armlastige doch menselijke tekortkoming in tijden van welvaart.

Hiermee is Roel Versleijen de ‘superspreader’ van 2021. Een superspreader van gezond verstand. Boodschapper én genieter van een beperkt eeuwige leven. Althans voor de ratiodenker. Wellicht aan hem de taak om deze capaciteiten ook te laten onderrichten aan de spruiten op basisscholen van Akkoord!-po.

We wachten met smacht verder af naar de mogelijkheden op midden-lange termijn. Komt er in 2022 een uitvoerende Vastelaovend? Ongetwijfeld, want dat heeft 2021 wel geleerd. Een goed leider leert tenslotte ook van fouten. En wellicht krijgen we zelfs een echte ‘spreaderprins’…

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Hol-ogig egoïsme

Hol-ogig egoïsme

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen Het is op momenten chaos troef op de belangrijkste tweewielerverkeersader door de Venlose binnenstad. Die loopt van de Martinusstraat via de Grote Kerkstraat, Begijnengang en Nieuwstraat naar de Koninginnesingel. Fietsers...

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

De Venlose burgemeester Antoin Scholten liet in een interview met De Limburger weten dat hij vreest voor een invasie aan ongevaccineerde Duitsers die in Venlo willen winkelen. Hij pleit daarom voor invoering van 2G. Voorzitter Erik Manders van winkeliersvereniging...