Stadscolumn: Vakantie!

11 augustus 2020

We hebben met z’n allen inmiddels zoveel gefietst dat er in de wijde regio geen banden meer te krijgen zijn. Naar verluidt gaan de simson-banden-plak-doosjes binnenkort zelfs op rantsoen. En nu is het is vakantie. We hebben genoeg geleden dit jaar, we gaan er lekker even tussenuit.

Tekst: Jan Brouwers | Foto: Peter Janssen

Maar niet te ver, want dat mag niet meer. En ook is het afgelopen met een hotelletje boeken bij meneer Booking.com. Jammer voor allemaal die flexmedewerkers die er nu uitvliegen. Maar laten we eerlijk zijn. Hadden we die club nodig? Nee, loop gewoon eens binnen bij een van de lokale reisbureaus. Daar zitten jongens en meisjes die er voor geleerd hebben. Of bel anders gewoon zelf naar een hotel!

We houden het dit jaar simpel en we gaan lekker ouderwets kamperen! Met een luchtbed en van die blauwe gasflesjes. En zo’n rubberen hamer en een zakje met haringen. Bestaat dat nog? Niks daarvan. Ook de kampeerwereld heeft niet stilgestaan. De campings zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien. U gaat dan ook niet kamperen, maar u gaat voor glamping. Dat is dus kamperen voor hoger opgeleiden. U slaapt in een design-house op een matras van Juul de beddenspecialist. De ochtend begint met een super de luxe ontbijt dat gebracht wordt door jongelui op een bamboe-bakfiets. Vervolgens vleit u zich neer in de Jean des Bouvrie relax-vouw-fauteuil met Otmars Zonen binnen handbereik. Dat boek lag toch alweer een jaar op het nachtkastje maar past hier prima! Toch liever iets meer actie? Yoga, soundhealing, culinaire workshops, een opfriscursus dwarsfluit? Het is er allemaal. Tibetaanse vlaggetjes naaien? Schuif maar aan!

Er is een 24/7 amusementsprogramma waar ambitieuze studenten van de Animation Design Academy (die bestaat!) een performance neerzetten waarvan u niet wist dat het leuk kon zijn. Ook voor de kids is er de klok rond vertier. Wat die kleintjes hier niet allemaal leren! Onder leiding van een glutenvrije animatrice bakken ze zeer verantwoorde taarten met vers geoogste ingrediënten van buurman en Bioboer Teun. Wel snel opeten…

’s Avonds hoeft u niet te klooien met blikjes knak of beter gevulde tomatensoep, nee hoor, de menukaart kent allerlei exotische gerechten uit de hele wereld. U kunt natuurlijk ook gewoon een tournedos laten bezorgen, alles mag hier, u bent tenslotte op vakantie!

Aan het einde van de dag komt Floortje Dessing nog even informeren of alles naar wens is, zij geeft een elleboogje, en terwijl u met uw partner nog nageniet onder het genot van een glaasje Chablis verdwijnt zij in het donker, alweer op weg naar het volgende einde van de wereld. “Yes, vakantie!”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad