Tweestrijd

18 mei 2021

Tweestrijd. Het is het thema van de Boekenweek 2021. Een Boekenweek die normaal gesproken altijd in maart plaats vindt en gepaard gaat met grote feesten. Het boekenbal, grote openingen en grote lezingen, in Venlo het Domani literair waar steevast honderden boekenliefhebbers bij elkaar komen om te luisteren naar de begeesterde gesprekken van gevestigde en nieuwe auteurs en waar de klanken van muziek in het hoofd langer na-echoën dan in de kerk.

Tekst: Rogier Knipscheer | Beeld: Peter Janssen

Dit jaar kon het niet in maart en we hadden ons in het boekenvak neergelegd bij ‘na de zomer’ zoals het CPNB, de promotiepartij voor het boekenvak, had aangekondigd. Het gaf tijd om na te denken wat we tegen die tijd precies zouden kunnen, of lezingen weer mogelijk zouden zijn en wie weet, zelfs een Domani literair.

Een week nadat het maken van afspraken verviel voor de winkels en we, beperkt, weer klanten in de winkel konden ontvangen kwam het CPNB met nieuws naar buiten: de Boekenweek vindt dit jaar plaats van 29 mei tot en met 6 juni. En hoewel ik zielsgelukkig ben met de aankondiging van de Boekenweek nog voor de zomer, heb ik er direct ook hoofdbrekens over. Want wat kan en mag er aan het eind van de maand? Wat kunnen we nog regelen? En hoe gaan we dat regelen?

Tweestrijd. Met enig trots kan ik schrijven dat we al snel twee topauteurs naar Venlo weten te halen. Michael Berg, de thrillerauteur met een Gouden Strop op zak, en niemand minder dan Splinter Chabot komen naar onze winkel. Geen lezingen, geen interviewers, zonder groot publiek. Maar beide auteurs komen signeren en gaan graag in gesprek met u. We gaan filmen om zo het publiek te vergroten en de boekenliefhebber die toch nog liever niet naar de stad komt kan thuis alsnog genieten. Ik had het graag anders gezien en gedaan, maar mijn tweestrijd is beslecht, we gaan er een mooie Boekenweek van maken. Een feestje voor de schrijver en de lezer.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad