15 inzendingen voor verhaal volgende Venlose Revue 2026

10 mei 2023

Het bestuur van de Stichting Venlose Revue heeft 15 inzendingen ontvangen van individuele schrijvers of schrijversgroepen met een eerste verhaallijn voor de volgende Venlose Revue die in 2026 in Theater De Maaspoort te zien zal zijn.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Venlose Revue

Volgens het bestuur is het aanbod uiterst divers en tonen de inzendingen opnieuw aan dat Venlo rijk is aan mensen met een gezegend schrijverstalent. “Bij deze eerste ronde kregen kandidaten de kans zichzelf met een korte verhaallijn van ongeveer twee pagina’s te melden. De kwaliteit heeft ons op positieve wijze verrast. Al deze inzendingen worden de komende weken beoordeeld door een groep van wijze mannen, bestaande uit: Theu Boermans (voormalig regisseur van eerdere Venlose Revues), Leon Thommassen (directeur/bestuurder Theater De Maaspoort) en Jeroen Marcelissen (nieuwe regisseur van Venlose Revue 2026).”

Medio juni ontvangen 3 van deze 15 partijen een uitnodiging om hun inzending voor deze drie heren verder te presenteren. “Zij krijgen de kans het verhaal verder uit te diepen en eventueel al meer te vertellen over liedjes en hun visie op het decor. Aan de hand van deze presentatie wordt een definitieve keuze gemaakt.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad