Dorris Titulaer brengt Disney musicals naar De Maaspoort

17 juni 2022

Op zaterdag 25 juni sluit Dorris Titulaer samen met 90 van haar leerlingen het lesseizoen af. Dat doen ze middels een speciale voorstelling in theater De Maaspoort. Tijdens deze avond staat onder andere de muziek uit diverse befaamde Disney musicals centraal.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Tulp Reclame en Leon Vrijdag

Er wordt tijdens deze avond gedanst en gezongen op liedjes uit Pocahontas, 101 Dalmatiërs, Alice in Wonderland, Peter Pan, Aladdin, Knabbel & Babbel en meer. Toch zit er in de naam van de voorstelling geen verwijzing naar het werk van Disney verwerkt. “Nee, dat mag om allerlei juridische redenen niet. Dus daar brand ik mijn vingers niet aan. Daarom heeft het de titel Fantasy Figures gekregen. Op zich ook wel handig want er komt niet alleen werk van Disney voorbij. We kiezen ook voor liedjes van Billy Eilish, Beth Hart, Pussycat Dolls en Dee Jay. In mijn dansstudio doen we meer dan ballet. Er is ook volop ruimte voor Hiphop dans. En dat verwerken we daarom ook in deze uitvoering.”

Inspiratie en bijzondere momenten
Eerder dit jaar zag Dorris zelf nog de musical van Aladdin in het Scheveningse Circustheater. “Dergelijke uitvoeringen inspireren mij enorm. Na zo’n avond keer ik met een hoofd vol ideeën huiswaarts. Ik ben blij dat ik die inspiratie weer in een theatervoorstelling kan verwerken. Dit is de eerste keer sinds 2019. Het is mooi dat we nu weer samen met de leerlingen het lesjaar op passende wijze kunnen afsluiten. De Frans Boermanszaal in De Maaspoort is voor deze uitvoering bijzonder geschikt. Dankzij de ronde vorm hebben de toeschouwers vanuit alle plekken goed zicht op het podium. Er zullen veel ouders en andere familieleden van de leerlingen aanwezig zijn. Die willen de voorstelling natuurlijk optimaal beleven. Voor hun is het ook spannend. Er zijn een aantal leerlingen voor wie dit echt een afsluiting is van een lange periode dat ze aan mijn ballet- en dansschool verbonden waren. Sommige vertrekken uit Venlo en kiezen voor bijvoorbeeld de Musical opleiding in Amsterdam. Het is voor mij ook altijd mooi om die bijzondere momenten mee te maken.”

Hulp
Het was geen eenvoudig jaar voor de Ballet en Dance Studio van Dorris Titulaer. Zoals de hele cultuursector leed ook zij langere tijd onder de coronamaatregelen. Toen vanaf januari langzaamaan deze beperkingen verdwenen, begon Dorris direct samen met haar collega’s met de voorbereidingen en repetities voor deze uitvoeringen. “We doen dit in totaal met vijf docenten,” zo legt ze uit. “Gezamenlijk hebben we hard aan deze slotvoorstelling gewerkt. Maar ik ben blij met iedereen die tijdens de uitvoering of voorbereidingen een steentje bijdraagt. Het team van de Maaspoort, ouders, sponsoren als IJsco Fantastico, Juwelier Boermans, Restaurant Kwartelenmarkt 11 op 3 en Brauer Grondverzet & Transport B.V. Zonder al die hulp was deze voorstelling niet mogelijk. Denk alleen al aan de kosten die je maakt. En tijdens corona kwam ik voor geen enkele financiële hulp in aanmerking. Zo huren we voor deze voorstelling speciale pakken in België. Dat is niet goedkoop. Het transport? Zou eigenlijk geld kosten, maar dankzij lieve ouders van één van mijn leerlingen konden we deze zelf met een busje ophalen. Alle hulp is echt fantastisch.”

26 verschillende nationaliteiten
Andere ouders helpen met schminken, weer anderen stellen materiaal beschikbaar of zorgen voor een drankje. “Tijdens deze bijzondere avond moeten mijn leerlingen echt centraal staan. Als ik in hun ogen kijk en zie dat ze stralen dan maakt dat mij ook blij. Die reactie, dat is waar ik het voor doe. De jongste leerlingen krijgen na afloop van de voorstelling wat lekkers en dan zie je ze nog steeds genieten. Dat is echt geweldig om te zien.” Volgens Dorris is haar complete groep een moderne melange van diverse nationaliteiten. “Het zijn zeker niet allemaal kinderen uit Venlose families. Integendeel. Ik geloof dat we 26 verschillende nationaliteiten herbergen Ze hebben allemaal een andere achtergrond: Armenië, Marokko, Macedonië, Duitsland, Polen, Griekenland en natuurlijk de laatste tijd ook uit Oekraïne. En ze zijn allemaal even trots op hun prestatie. Dat is heerlijk.”

Na de voorstelling in De Maaspoort blikt Dorris Titulaer alweer vooruit naar het nieuwe lesjaar. “We beginnen maandag 27 juni direct met een proefles van Kaylee Peters. Op 8 juli verzorgen we nog een uitvoering bij de Blerickse Herten, speciaal voor vluchtelingen uit de Oekraïne. En op 5 september start het nieuwe lesjaar. Een proefles is altijd mogelijk. Bewegen is zo belangrijk voor kinderen. En dans of ballet is een uitstekende manier om zichzelf te ontwikkelen.”

Voor de voorstelling Fantasy Figures is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze zijn te bestellen via deze link. https://www.maaspoort.nl/bestel/4791

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad