Eerste Vastelaovend-in-Venlo poster voor Vera Tax

1 februari 2023

Het platform vastelaovendinvenlo.nl heeft een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Na jaren van afwezigheid is afgelopen maandag de eerste officiële Vastelaovend-in-Venlo poster uitgereikt aan Prinses Vera I (Tax). “Met het opnieuw uitbrengen van deze poster geven we kleur aan de vastelaovend” vertelt Leon Peeters, illustrator van de poster.

Beeld: vastelaovendinvenlo.nl

VastelaovendinVenlo is al jaren actief op social media en lanceerde onlangs een nieuw platform voor vastelaovend-vierders: www.vastelaovendinvenlo.nl. Hier vinden bezoekers onder andere een uitgebreide evenementenkalender en een ‘prinsegalerie’  waar alle nieuwe prinsen en prinsessen uit het verenigingsleven van de regio Venlo worden getoond. Oprichters van het platform Wouter Beckx en Ruud Seelen kregen de afgelopen weken regelmatig de vraag of er weer eens een vastelaovensposter werd uitgegeven. “We vonden dat het tijd was deze traditie weer in ere te herstellen”, aldus Ruud Seelen. Venloos bekendste vastelaovend-illustrator Leon Peeters werd ingeschakeld en was direct enthousiast over een samenwerking.

De initiatiefnemers willen de poster nu ieder jaar uitreiken aan een bijzonder persoon die in dat jaar van grote waarde is voor de vastelaovend. “Als voorstander om vrouwen meer ruimte te geven in het ‘mannenbolwerk’ van de vastelaoveswereld, gaven we de eer aan Vera Tax, om als eerste prinses van een Venlose vastelaovensvereiniging de poster in ontvangt te nemen”, geeft Wouter Beckx aan.

De Vastelaovend-in-Venlo poster is vanaf vandaag, 1 februari, gratis op te halen bij diverse ophaalpunten. De poster is in beperkte oplage gedrukt, dus ben er snel bij. Raadpleeg de website www.vastelaovendinvenlo.nl voor de exacte locaties van de ophaalpunten.

Zie ook het eerdere artikel op deze site

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad