Geen Boètegewoeëne Boètezitting, wel een alternatief

29 januari 2021

De pleinen in Venlo blijven leeg op 13 februari, de zaterdag voor de vastelaovend met normaal gesproken de Boètegewoeëne Boètezitting. Stichting Stadscomité BBZ gaat er samen met L1 voor zorgen dat de vastelaovesvierder die dag echter niet helemaal droog komt te staan: er komt een live televisie-uitzending met diverse Limburgse artiesten.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Renier Linders

Zo’n 30.000 vastelaovesvierders uit heel Limburg trekken normaal op de zaterdag voor vastelaovend het Venlose centrum in. Dit jaar echter niet, om de bekende redenen. Wel is er een alternatief. Want vanuit een locatie in Venlo wordt van 11.00 tot 14.00 een live programma gemaakt dat, wel als gebruikelijk, op L1 te zien zal zijn.

Nieuw evenement
Maud Wilms, PR-commissielid van de BBZ, geeft aan dat de organisatie al sinds het einde van de zomer bezig is met het bedenken en opzetten van de tv-uitzending. “Er komt meer bij kijken dan je zou denken. Normaal gesproken haalt de organisatie het draaiboek uit de kast en passen ze wat aan waar nodig. Dit keer zetten we eigenlijk in een paar maanden tijd een nieuw evenement op de planken, dan wel zonder publiek, maar toch.”

Rustiger
Wat kunnen de kijkers zoals verwachten, een soortgelijk programma als gebruikelijk? “Het wordt iets anders van opzet”, geeft ze aan. “Wat rustiger. Normaal gesproken staan de mensen buiten met een glaasje bier in de hand, nu zitten ze thuis voor de televisie, daar wordt rekening mee gehouden.” Kan ze al iets zeggen over de artiesten? “Die komen zoals gebruikelijk uit heel Limburg. We gaan van Mook naar Maastricht en dan naar Venlo en wat er zoal tussen ligt.”

Pakketten
Kijkers kunnen thuis al meedoen aan een winactie waarmee ze pakketten kunnen verkrijgen. Hiermee kunnen ze het evenement vanuit thuis zo optimaal mogelijk beleven. Die pakketten zijn samengesteld door sponsoren van de Boètegewoeëne Boètezitting en bevatten onder meer speldjes van de Boètezitting, verschillende merchandise-artikelen van L1 en een voucher voor polsbandjes van de eerstvolgende editie van de Zoépkoél.

Maud Wilms geeft tot slot aan dat het Stadscomité blij is iets te kunnen organiseren. “Op deze manier willen we samen met L1 de mensen toch nog wat vastelaovend bieden.”

Voor meer info klik hier

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad