Grenswerk en De Maaspoort zijn klaar voor testevents: ‘Wij hebben lang genoeg gewacht’

7 april 2021

Dinsdagavond zal in menig huiskamer een klein jubelgeluidje te horen zijn geweest toen het nieuws van diverse nieuwe testevents in de maand april bekend werd gemaakt. Bij Theater De Maaspoort en Poppodium Grenswerk was het nieuws over voorstellingen met beperkt publiek vanzelfsprekend al eerder bekend. “Het liefste hebben we natuurlijk volle bak, maar we zijn echt al heel blij dat dit weer kan,” aldus Sjuul Stultjens, coördinator marketing & publiciteit bij het Venlose poppodium.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Grenswerk en VenloVanbinnen

Het goede nieuws over de landelijke pilots was bij Grenswerk al sinds een week of twee bekend. Stultjens: “De eerste berichten kregen we binnen via de brancheorganisatie. Vanaf dat moment is het een kwestie van snel schakelen en zijn we contact gaan leggen met acts die al eerder hier geboekt stonden. Het geeft een goed gevoel om weer actief voorstellingen te kunnen plannen. Wij hebben lang genoeg gewacht en zijn er absoluut klaar voor.”

Speciale teststraat
In Grenswerk mag het publiek eind deze maand optredens verwachten van Jack Poels (25 april), Altin Gün (26 april) en Goldband met Sophie Straat (27 april). “Altin Gün stond bij ons in december al geboekt, maar kon toen helaas door de nieuwe maatregelen niet doorgaan. Die contacten waren dus snel gelegd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Jack Poels, een jongen uit de regio.” Wat mag wel en wat mag nog niet? “Wij gaan op dezelfde manier te werk als tijdens de zomer van afgelopen jaar. Dat betekend dat er 84 bezoekers per show naar binnen mogen waarbij iedereen de 1.5 meter en andere veiligheidsmaatregelen in acht moet nemen. Nieuw is dat iedere bezoeker naast het ticket ook een testbewijs moet kunnen overleggen. Daarvoor wordt bij Bauhaus een speciale teststraat ingericht om zo de vaste testlocatie in Blerick niet extra te belasten. De uitslag mag maximaal 40 uur oud zijn voordat mensen het poppodium betreden. Wie positief getest wordt, krijgt vanzelfsprekend het geld van zijn ticket terug.”

Positieve reacties
De blijdschap die heerst bij Grenswerk is vanzelfsprekend ook bij de collega’s van Theater De Maaspoort te horen. Daar staan volgende week al Opera 2.0 met de première van de voorstelling Lijf Live (14 april) en Ronald Goedemondt met Jasper van der Veen (15 april) op het programma. Deze show is een try-out. Volgens manager marketing & programmering Linda Keijzers-Van Vegchel kwamen dinsdagavond al snel enthousiaste reacties van trouwe theaterbezoekers binnen. “Dat was mooi om te ervaren. Mensen kwamen direct met vragen en opmerkingen als ‘ja, ik wil!’ en ‘waar kan ik mij aanmelden?’. Wij waren zelf al een tijdje met het programmeren bezig, maar voor ons publiek was het een mooie verrassing. Ja, ook wij zijn echt superblij dat dit weer kan.”

Geldende veiligheidsmaatregelen
De voorstellingen in de Maaspoort vinden vanzelfsprekend in de Rabobank Venlo-zaal plaats. “Ja, daar kunnen we het meeste publiek kwijt. Bij iedere voorstelling mogen we 185 bezoekers toelaten. Daarbij gelden natuurlijk de veiligheidsmaatregelen met daarbij ook het overleggen van een negatieve testuitslag. Die test is vanzelfsprekend gratis. Zo lang reguliere openstelling nog niet kan is een bezoek met een testbewijs de enige mogelijkheid om weer open te gaan op dit moment.” Over een vervolg op deze landelijke pilot is bij zowel Stultjens als Keijzers nog niets bekend. “Nee, wij verwachten dat eerst data geanalyseerd worden en reacties van bezoekers, theaters en artiesten gepeild worden. Maar hopelijk is dit begin van de weg terug naar volle zalen.”

De voorverkoop voor de shows in Theater De Maaspoort is woensdag van start gegaan. De tickets voor de concerten in Grenswerk zijn vanaf aanstaande vrijdag 9 april om 11:00 te koop.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad