Horeca in museum van Bommel van Dam krijgt duurzaam en lokaal karakter

24 maart 2021

Ria Joosten Catering & Evenementen gaat de horeca-exploitatie van museum van Bommel van Dam verzorgen; zowel de dagelijkse horeca vanuit het restaurant als de evenementencatering. Beleving, duurzaamheid en het werken met lokale producten centraal.

Tekst: Readactie VenloVanbinnen | Beeld: BiermanHenket Architecten

Zoals een groot deel van de begane grond van het nieuwe museum van Bommel van Dam vrij toegankelijk wordt, zo geldt dat ook voor het daar te openen café-restaurant. Voor de exploitatie van dat restaurant ging het museum in gesprek met diverse lokale en regionale partijen. Uiteindelijk viel de keuze op Ria Joosten Catering & Evenementen. “Omdat haar benadering het beste aansloot bij onze visie”, legt woordvoerster Lottie Backes van het museum uit. “Daarin staan duurzaamheid en lokale producten centraal.”

Evenementen
Naast de exploitatie van het museumcafé verzorgt Ria Joosten Catering & Evenementen ook de invulling van de evenementen die plaatsvinden in het museum. Backes: “Als museum zijn we ook betrokken bij externe projecten zoals ‘Gezondste Regio’. Dat kunnen we nu in het museum laten zien. Bovendien zoeken we op dat vlak ook de verbinding, met bijvoorbeeld Greenport, maar eveneens onderwijsinstellingen als de HAS en Universiteit Maastricht.”

Interieur
Op de kaart komen dan ook vooral kleurrijke producten en gerechten met veel pure voedingstoffen en een rijke, volle smaakbeleving. Het begrip duurzaam komt eveneens terug in het inkoopbeleid. Over het interieur van het museumcafé-restaurant wordt volgens Backes momenteel nagedacht. “De verbouwing is bijna klaar, daarna gaan we het gebouw inrichten. Wat het café-restaurant betreft wordt dat uiteraard in samenspraak met Ria Joosten gedaan.”

Kunstuitleen
Museum van Bommel van Dam, een museum voor moderne en hedendaagse kunst, wil een culturele basisvoorziening en ontmoetingsplek in Venlo zijn, waar iedereen – bezoekers, kunstenaars, onderwijsinstellingen en bedrijven – elkaar kan ontmoeten en inspireren. Het vrij toegankelijke restaurant moet daar een rol in spelen. Op de begane grond komt verder ook een dependance van Bonnefanten Kunstluitleen. “We hopen in de zomer de deuren te kunnen openen”, geeft Backes tot slot aan, “maar zijn wat dat betreft afhankelijk van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Bowie in Venlo

Bowie in Venlo

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen David Bowie kwam voorbij. Op televisie uiteraard – stel je voor, het zou wat zijn. Terug in de tijd, een optreden tijdens zijn Ziggy Stardust-tour in de Hammersmith Odeon. Voorafgaand aan afsluiter Rock ‘n’ Roll Suicide...