Jocus lanceert Zing Nog Ens :15 singles én videoclips online

19 februari 2021

VVG Jocus heeft 15 singles en bijbehorende videoclips van haar alternatieve Vastelaoves-programmering Zing Nog Ens online gezet.

Jocus presenteerde tijdens de Vastelaovend 2021 drie afleveringen van het programma Zing Nog Ens. In deze drie afleveringen van Zing Nog Ens stonden Michiel van der Grinten, Jacques-Paul Joosten en Bert van den Bergh centraal. Zij waren de captains van teams die bestaan uit vijf zangers en zangeressen die elk een liedje van de teamcaptain ten uitvoer brachten.

Zing nog ens – Michiel van der Grinten
Michiel van der Grinten is bekend als frontman van de populaire Venlose band Minsekinder. In zijn team zong Kristel Roulaux (o.a. The Voice en Kritel & Friends) een versie van Dans Marietje. Guusje Hazenbosch en Noa Peulen (de Herfshane band) zongen een versie van Ik weit nog good. JP Joosten (o.a. Blaauw) nam Vraog mien hert voor zijn rekening. Marinho Peters (o.a. Lone Road Station en Linke Mik) vertolkte Twié Blaajer. Michiel van der Grinten sloot de uitzending af met Oét ’t Zuuje.

Zing Nog ens – Bert van den Bergh
Ook Bert van den Bergh is een oude rot met een grote muzikale staat van dienst in de Limburgse dialectmuziek. Bert’s team werd gevormd door Samantha van Rijn (Greun Graas) met Idderen daag. Marcel Verdellen (o.a. Jocus Hofkepel) zong Valle en Opstaon. Hanneke Vestjens (o.a. Venlose Revue) vertolkte de Unne vrind zeen bäöke, kin ik neet (een vertaling door Bert van een lied van Jacques Brel) Loeke Janssen en Jaydie Rutten (Winnaars Herfshane 2020)vertolkten Golde Jaore. Bert van den Bergh sloot deze uitzending af met Limburgse Zomer.

Zing Nog Ens – Jacques Paul Joosten
Jacques Paul, voormalig zanger van de Venlose formatie Blaauw en vertolker van menig Venloos Vastelaovesleedje, met als absolute uitschieter Veur altied eine Venlonaer, heeft zich de laatste jaren op het hertalen en vertolken van liedjes van Stef Bos gestort. In zijn team vertolkte Guusje en Noa het lied Kôm gangk mei. Marinho Peters vertaalde Slauerhoff naar het Venloos. Kristel Roulaux vertolkte de hit Door de wind. (Dit is een van de door JP bewerkte versies van Stef Bos). Michiel van der Grinten bracht D’n daag zal kömme. Jacques Paul sloot deze aflevering af Eine zomer met dich.

Zing Nog ens sessie band
De muzikale begeleiding was in handen van een mix van ervaren rotten en jong talent. De Herfshane Band werd aangevuld door muzikanten van de Venlose Band Kwante Hippe en Jocus Hofkepel. De arrangementen werden verzorgd door Wim Naus en Lukas Geelen. Slauerhoff werd gearrangeerd door Marinho Peters en Vincent van Rheen.

Alle 15 nummers zijn te beluisteren via alle streamingsdiensten, waaronder Spotify. Van elk nummer is tevens een video-clip gemaakt. Deze zijn te bekijken op JocusTV en Youtube.

Alle drie de uitzendingen zijn terug te kijken via JocusTV, Youtube en op www.zingnogens.nl

Zing nog ens op Spotify:
https://open.spotify.com/playlist/1QjG3DRVsEO0sOH4KCWDO5?si=UIiEu34ZT-6fWThY-dyYYQ

Zing nog ens op Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=T_Mgo0hVwyY&t=1316s

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad