Kunstencentrum Venlo zet zijn deuren wagenwijd open

17 september 2021

Kunstencentrum Venlo heet jong en oud van harte welkom in zijn monumentale hoofdgebouw aan de Goltziusstraat in Venlo. Op zondag 26 september van 12.00 tot 16.00 uur kan iedereen, die geïnteresseerd is in kunst en cultuur, op zoek is naar een leuke (oude) hobby of zich cultureel wil ontwikkelen, het cursusaanbod voor het seizoen 2021-2022 komen ontdekken.

Want hoe leuk is het om bezig te zijn met kunst en cultuur? Tijdens de Open dag willen docenten van Kunstencentrum Venlo bezoekers laten kennismaken met dat wat zij het liefste doen; de wereld een beetje mooier en de mensen gelukkig maken met kunst en cultuur. En daarom een programma in het teken van meedoen, passend binnen de coronamaatregelen die gelden vanaf 25 september en waarvoor bezoekers welkom geheten kunnen worden zonder coronatoegangsbewijs.

Programma Open dag
Verspreid over de middag zijn er meedoelessen beeldend, mode en dans. Ook kunnen bezoekers komen zingen, instrumenten uitproberen en zijn er korte demo’s en mini-exposities. Denk maar aan meedoelessen zoals Kids & Kunst, Beeldhouwen en Schilderen. Of een tas pimpen of een meedoeles duurzame mode maken in het modeatelier. Er zijn meedoelessen dans en speciaal voor jongens een meedoeles Boys Class. Verder kunnen instrumenten zoals drums, accordeon, gitaar, cello, viool en nog meer worden uitgeprobeerd. Tot slot staan medewerkers klaar om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Nieuw cursusaanbod
Het nieuwe cursusseizoen 2021-2022 staat boordevol nieuw cursusaanbod. Voor mensen die willen reflecteren middels kunst, houden van kunstgeschiedenis of juist niet kunnen kiezen uit verschillende beeldende vormen biedt de afdeling beeldend nieuw aanbod zoals Kunst ben jij, Uurtje kunst of Mixed media. De modeafdeling zet in op het maken van duurzame mode en fotografiedocenten gaan nog meer de diepte in met cursussen voor experts.

De muziekafdeling breidt uit met percussielessen, zowel individueel als in groepsverband. Ook kun je jezelf – tijdens het zingen – leren begeleiden op piano of gitaar. Begeleid je liever een orkest of koor, leer je dat in de nieuwste provinciale Oriëntatiecursus dirigeren.

De afdeling dans biedt komend seizoen Boys Class en (Engelstalige) danscursussen speciaal voor (internationale) studenten. Ook gaan dansdocenten les geven aan peuters en kleuters in Tegelen.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad