LIVE IT: De wereld van Tommy Schouren in Domani

18 november 2019

413.000 kilometer. 586 vlieguren. 89 luchthavens. 47 landen. Het zijn indrukwekkende cijfers die Tommy Schouren over afgelopen jaar kan oplepelen. Als productiemanager van DJ Afrojack ziet deze 28-jarige Venlonaar de hele wereld. “Ik vind het mooi om de opgedane ervaringen met mijn eigen stad te delen.”

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Leon Vrijdag

Veel festivalinvloeden uit wereldsteden als Dubai, Hongkong en Miami neemt hij komende vrijdag mee naar zijn geboortestad. Dan organiseert Schouren samen met zakenpartner Joey Wijnen in Domani het feest LIVE IT. Een frisse clubsetting onder de nostalgische koepels van Domani. “We willen bij deze eerste editie direct iets bijzonders neerzetten. Het zal vooral afwijkend en vernieuwend zijn. Een megavette lichtshow, visuals, LED-schermen, confettikanonnen en meer, “ aldus een trotse Schouren. “De DJ’s heb ik ontmoet tijdens festivals en evenementen en in het werkveld leren kennen. Gelukkig waren ze snel enthousiast om in deze unieke locatie in mijn geboortestad een set te draaien. Nee, Afrojack zelf komt niet. Haha. Als ik hem gevraagd had hij het misschien nog wel gedaan. Maar agendatechnisch was het gewoon onmogelijk om hem hier naartoe te halen.”

Wijde wereld
Goed, een mondiale setting dus in zijn eigen Venlo. Schouren kijkt er naar uit. “Mijn eerste ervaringen op dit gebied deed ik op bij Stereo Sunday. Daarna ben ik met Joey de wijde wereld ingevlogen. Om toch het contact met Venlo te houden organiseerden we in de afgelopen jaren een nieuwjaarsparty in De Venlonazaal. Na afloop vroegen mensen: welke club organiseert dit feest eigenlijk? Euh, geen dus. Venlo heeft geen echte club waar feesten als deze plaatsvinden. Natuurlijk gebeuren bij Grenswerk en in De Maaspoort echt wel toffe en mooie dingen, maar een echte club is er niet.”

Toegankelijke sfeer
LIVE IT staat volgens Schouren gelijk aan het gevoel dat iemand heeft bij het bezoeken van een clubavond tijdens een vakantie. “Die beleving willen we nu ook in Venlo tot leven brengen.” Woensdag begint de opbouw van het event. Jules Christis, eigenaar van Domani, omarmde het idee van Schouren direct. “Twee jaar geleden hebben we met Club Domani een soortgelijk feest georganiseerd. Een paar keer per jaar is daarvoor zeker behoefte in Venlo en deze locatie leent zich perfect voor feesten als LIVE IT. Eigenlijk is Domani een soort van kameleon waar veel verschillende evenementen mogelijk zijn en waar iedereen zich thuis voelt. LIVE IT is dan ook vooral een feest voor een brede doelgroep. De ervaring leert dat op avonden als deze het publiek varieert van 21 tot 60 jaar.” Schouren knikt instemmend. “Verwacht echter vooral geen underground of donkere klanken. De sfeer en de muziek zijn vooral heel toegankelijk. Als deze avond slaagt, hopen we dit vaker in Domani te organiseren.”

Perfecte show
Met ‘we’ doelt Schouren niet alleen op Jules Christis, maar ook op Joey Wijnen met wie hij samen productiemaatschappij Panout (gevestigd in Amsterdam) runt. Wat houdt je werk als productiemanager eigenlijk in? “ Heel simpel gesteld: tijdens de show zorg ik dat alles achter de schermen klopt en de verschillende disciplines binnen het team hun taken kunnen uitvoeren (licht, video en audio). Zelf bedien ik de effecten en het vuurwerk. Het is mijn taak om vooraf alles goed te regelen en tijdens de show staan we met het hele team in contact om samen een perfecte show neer te zetten. We weten samen precies wanneer welke effecten aan bod moeten komen. En juist die elementen verwerken we ook weer in de show van LIVE IT. Na afloop zullen mensen verbaasd zijn hoeveel confetti Jules bijeen mag vegen. Hahaha.”

LIVE IT is vrijdag 22 november vanaf 20.00 uur in Domani.

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad