Mad Pianos, meer dan muziek

30 juni 2022

De start was, vanwege de beperkende corona-maatregelen, hobbelig, maar inmiddels draait Mad Pianos aan de Venlose Parade als een tierelier. Tijd voor iets nieuws, maar tegelijkertijd heel vertrouwd: het Mad Pianos-concept voor een groot publiek. Dat gebeurt op 9 juli, in De Tent van Bell. En dan is er nog zoiets als short stay suites en lofts, in een voor veel Venlonaren heel bekend pand.

Tekst: Jac Buchholz

Mad Pianos. Klinkt als Crazy Pianos. Dat klopt. Djino Snijtsheuvel was er jarenlang aan verbonden. Eerst in Scheveningen, later rondreizend over de hele wereld onder een iets andere naam. Mad Pianos inderdaad. Eind 2020 besloot de Venlose pianist het concept in een kleinschaliger concept voort te zetten, in de vorm van een piano-restaurant, een combinatie van lekker eten en live muziek. Dat bracht hem terug naar Venlo, naar de Parade. In een periode dat de wereld in de ban was van corona. Hij lacht: “Het was inderdaad niet het meest gemakkelijke begin. Maar we hebben ons er doorheen geworsteld. En sinds alles weer mag weet het publiek ons volop te vinden. Mensen uit Venlo, maar ook van verder weg.”

Tent van Bell
Nu dat concept eenmaal op de rails staat, vond Djino het tijd voor andere, nieuwe dingen. Of nieuw… “Nieuw en ook weer niet. We gaan in Venlo op 9 juli een grootschalige versie van Mad Pianos doen, zoals ik dat vroeger ook met Crazy Pianos deed. Voor een paar honderd mensen.” Hij heeft er een speciale locatie voor gekozen. “De Tent van Bell. Voordat de shows van Leta Bell er plaatsvinden, staat die een aantal dagen leeg. Voor ons een prima plek om een grote groep mensen te entertainen. Zonder diner deze keer. Bedenk dat pas sinds maart weer alles mag, met de nodige onzekerheid. Dat maakte de tijd te kort om ook het eten voor zoveel mensen goed geregeld te krijgen. Maar de show wordt er verder niet minder om. We laten de tent uit zijn dak gaan. En dit is de eerste, maar wat mij betreft zeker niet de laatste keer. Volgend jaar hebben we dan alle tijd om het feest nog wat completer te maken.”

Pand Receveur
Alsof hij aan Mad Pianos nog niet zijn handen vol heeft, runt Djino ook nog samen met zijn broers de door hun ouders opgerichte muziekschool. En tevens Selected Agency, een managementbureau en boekingskantoor voor muzikanten. Daarnaast is er nog een andere bezigheid, die minder met muziek heeft te maken: de verhuur van short stay suits en lofts. In het pand Receveur aan de Vleestraat/Markt in Venlo, voor veel Venlonaren met name bekend als jarenlang onderkomen van Chinees-Indisch Restaurant Lotus. “De basis daarvoor ligt in ons pand aan de Parade. Boven het restaurant liggen twee verdiepingen en de ruimtes daar zijn we gaan verhuren aan mensen van verder weg die naar Mad Pianos komen, maar ook mensen die Venlo een paar dagen bezoeken of hier voor bijvoorbeeld hun werk een tijdje wonen.”

Luxe alternatief
Met de suites en lofts in pand Receveur wordt eveneens op die doelgroep gemikt, legt Djino uit. Mensen kunnen er van een paar dagen tot maximaal een half jaar verblijven. “Zie het als een luxe alternatief voor een hotel. Bezoekers van de stad die niet iedere avond buiten de deur willen eten, kunnen zelf iets koken. Elke loft en suite heeft een eigen keukenblok en sanitair. Ze verschillen van omvang, maar zijn allemaal heel ruim – er zijn zelfs lofts van twee verdiepingen. Een van de suites heeft een eigen dakterras en op de bovenverdieping is tevens een gemeenschappelijk dakterras. En met kunst laten we overal het Mad Pianos-image terugkomen.”

Aan de ruimtes wordt nu nog gewerkt, maar Djino verwacht dat ze binnen enkele weken worden opgeleverd. “Ruim op tijd voor een ander bijzonder Venloos evenement: Viva Classic Live. De bewoners aan de Marktzijde hebben daar een prachtig uitzicht op.” En dan glimlachend: “Wie weet gaan we hier zelf dan een paar dagen logeren en genieten.” Waarmee hij zijn verhaal eindigt zoals het begon: met muziek.

Kaarten bestellen voor Mad Pianos in Concert, klik hier

Impressie interieur van een short stay suite in pand Receveur

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad