Muziekbeurs verwacht run op bijzondere Rowwen Hèze-LP

26 oktober 2021

Fans en verzamelaars van alles wat met de Americaanse band Rowwen Hèze te maken heeft, doen er goed aan naar de eerste solo-muziekbeurs van Boeken Steunen Mensen in het Blerickse Blariacumcollege te komen. In het weekeinde van 30 en 31 oktober is er namelijk kans om één exemplaar van de eerste, titelloze EP van de band te bemachtigen. Omdat er destijds maar 1.000 exemplaren van zijn geperst, geldt de EP als een collectors item.

De organisatie achter de muziekbeurs, Boeken Steunen Mensen, verwacht dan ook dat er veel belangstelling voor de EP zal zijn. Daarop staan onder meer de nummers De Piel In Brand en Niks Stront Niks. Om de verkoop in goede banen te leiden, kunnen liefhebbers zich op beide dagen  inschrijven als mogelijke koper van de 200 euro kostende EP, die overigens in perfecte staat verkeert en voorzien is van een tekstvel. Na afloop van de beurs op zondag zal via een tombola worden bepaald wie zich de nieuwe eigenaar ervan mag noemen.

Eerlijker
Muziekcoördinator Peter Gaal van Boeken Steunen Mensen verklaart de opmerkelijke verkoopformule als volgt: “We willen voorkomen dat zich zaterdag voor aanvang van de beurs een hoop mensen die de EP willen hebben voor de deur verzamelen en vervolgens naar binnen stormen om als eerste bij de stand te zijn. Ons lijkt dit een iets eerlijker systeem.”

Roerig jaar
De EP werd op 6 december 1987 uitgebracht en bevat zes nummers. De presentatie ervan was het sluitstuk van een roerig jaar voor de band. Begin 1987 schreef Rowwen Hèze-voorman Jack Poels het nummer Niks Stront Niks, waarin hij zijn ongenoegen uit over hoe grote buur Horst zijn woonplaats America achterstelt. De bedoeling was dat het nummer tijdens carnaval veel zou worden gespeeld, maar zelfs de eigen Americaanse carnavalsvereniging De Turftreiërs boycot de band.

Buiten deze zeldzame EP wordt nog een voor Rowwen Hèze-liefhebbers interessante elpee aangeboden. Voor Rowwen Hèze was Poels een tijdlang leadzanger en gitarist van de Engelstalige band Bad Edge. Die bracht in 1981 een eveneens Bad Edge geheten elpee uit. Deze is voor een bedrag van veertig euro te koop op de muziekbeurs. Naast deze bijzondere elpees is op de voor het eerst los van de boekenbeurs gehouden muziekbeurs verder een aanbod van vele duizenden cd’s en elpees vinden, en daarnaast veel tweedehands en geheel opgeknapte muziekapparatuur.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad