Omroep Venlo Radio en VenloVanbinnen kiezen voor muzikale samenwerking

2 mei 2022

Vanaf aanstaande zaterdag 7 mei start een muzikale samenwerking tussen Omroep Venlo Radio en VenloVanbinnen. Deze krijgt wekelijks vorm bij het ochtendprogramma Patrick Staat Op van presentator Patrick Schmitz.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Patrick Schmitz

Een vast onderdeel bij de radioshow is het draaien van de drie hoogst genoteerde platen uit de Top 40 van een willekeurig gekozen jaar met exact dezelfde datum. Patrick koppelde daar via zijn social media kanalen altijd drie belangrijke nieuwsfeiten uit dat betreffende jaar aan vast. Vanaf aanstaande zaterdag gaat het om drie nieuwsfeiten uit de gemeente Venlo.

Historische Venlose verhalen
“Alle programma’s bij Omroep Venlo worden met regelmaat geëvalueerd,” zo verklaart de DJ. “Toen het over mijn radioshow ging, ontstond het idee om nog meer de aandacht te leggen op gebeurtenissen uit de eigen gemeente. Van daaruit ontstond het voorstel om bij de wekelijkse historische top 3 puur Venlose gebeurtenissen uit dat bewuste jaar te benoemen.” Goed plan, zo dacht de 53-jarige Patrick. Echter, de eigen nieuwsredactie van Omroep Venlo heeft het simpelweg te druk met het de actualiteit van nu, dus ging hij op zoek naar een alternatief. “Bij VenloVanbinnen is veel aandacht voor historische Venlose verhalen. Toen dacht ik 1+1=2 en nam contact op. Bij de rubriek ‘Venlo door de eeuwen heen’ kwamen recent al onderwerpen voorbij die veel Venlonaren aanspreken en uitstekend passen bij het format van mijn top 3.”

Herinneringen ophalen
Wat mogen de luisteraars precies verwachten? Iedere week dus aandacht voor een historische Top 40 lijst met exact dezelfde datum. Te beginnen met de lijst van 7 mei 1993. “De Top 40 is begonnen in 1965 en bestaat nog steeds. Dat is dus inmiddels meer dan 55 jaar muziekgeschiedenis en betekent dat we iedere week een ander jaar kunnen kiezen. Bovendien zal ik nooit twee weken achter elkaar voor hetzelfde decennium kiezen. Als in de ene week de jaren 70 aan bod zijn geweest dan kies ik een jaar later voor een ander decennium. De jaren 00 van deze eeuw, de sixties of misschien zelfs een heel recente Top 40. Maar het leukste is natuurlijk een lijst van langer geleden, zodat luisteraars herinneringen kunnen ophalen. De redactie van VenloVanbinnen zoekt daarbij drie nieuwsitems uit dat betreffende jaar en één van die items komt tijdens de uitzending uitgebreider aan bod. Om het geheugen van de mensen op te frissen of mooie herinneringen op te halen.”

Aanstaande zaterdag trapt Patrick Staat Op af met het jaar 1993. Een voor Venlo in meerdere opzichten historisch jaar. Waarom? Luister daarvoor aanstaande zaterdag naar Omroep Venlo Radio. De uitzending van Patrick Staat Op start om 07:00 uur. De historische Top 40 en bijbehorende Venlose historie komen rond 10:15-10:30 uur aan bod.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad