OnstageVanbinnen: Down By The River dompelt Venlo in roots- en americanasferen

5 april 2022

Twee jaar kon het vanwege corona niet plaatsvinden, maar op zondag 5 juni kunnen liefhebbers van roots en america weer genieten tijdens Down The River-festival bij en rondom Poppodium Grenswerk. De headliners zijn Dylan LeBlanc, Garett T. Capps & Ian Noe.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Poppodium Grenswerk

Sinds 2015 organiseert Poppodium Grenswerk in de eigen zaal maar eveneens op externe locaties Down By The River. Normaal gesproken in het voorjaar, maar voor deze editie wordt uitgeweken naar juni omdat er in die periode een mooier programma is samen te stellen, zo laat het poppodium weten. In totaal staan er acht acts op de diverse podia. Zo spelen Jimmy Diamond, Darlyn en Drum&Beeker op een externe locatie. In de nabij Grenswerk gelegen Jacobskapel is het podium voor Jop Dorris en een nog toe te voegen act. De zaal van Grenswerk is voor de drie headliners: Dylan LeBlanc, Garrett T. Capps en Ian Noe, allen afkomstig uit de Verenigde Staten.

Muscle Shoals
Met eerstgenoemde headliner maakte Venlo al eerder kennis. Dylan LeBlanc (foto) uit Muscle Shoals, Alabama stond in 2019 op het Zomerparkfeest en wist het publiek enthousiast te krijgen met zijn Neil Young-achtige rootsrock. Dylan hing van jongs af aan al met zijn vader rond bij de befaamde opnamestudio’s in zijn woonplaats en kreeg op deze manier soul met de paplepel ingegoten. Later voegde hij er zijn de liefde voor countrymuziek aan toe.

Gram Parsons
In Grenswerk staat ook Garrett T. Capps uit San Antonio, Texas, die wordt gezien als een van de belangrijkste country-vernieuwers. Met zijn NASA-americana (met synthesizer!) trekt hij het genre op een geloofwaardige manier de 21ste eeuw in. Hij geeft een heel persoonlijke interpretatie van country die aansluit bij de ooit door Gram Parsons gelanceerde cosmic-country. De derde Amerikaan op het podium in Grenswerk is Ian Noe. Deze singer-songwriter groeide op met de grote folk-voorbeelden als Bob Dylan, Arlo Guthrie en John Prine en baseerde hier zijn eigen akoestische rootsgeluid op.

De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.grenswerk.nl.

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad