OnstageVanbinnen: Fortissimo mag weer, ‘Back to the 80’s’ in Grenswerk

9 januari 2023

Zowel in 2021 als in 2022 ging er vanwege corona een streep door de traditionele Vastelaoveskônzerte van Showorkest Harmonie Fortissimo. Dit jaar staat het muziekgezelschap weer vanouds op de bühne van Theater de Maaspoort, op 12 en 13 februari. Op 18 januari wordt in De Maaspoort de tragikomedie ‘Familiespel’ op de planken gebracht. En in Poppodium Grenswerk herleven de jaren tachtig met de muziek van Duran Duran en Depeche Mode.

Beeld: Karin de Jonge (Fortissimo), Mark Engelen (Familiespel)

Ze zijn vol enthousiasme aan het repeteren voor de Vastelaoveskônzerte, de leden van Fortissimo, het grootste showorkest uit de regio. De rode draad van die concerten is “Golde Jaore”, muziek uit de jaren vijftig tot nu. Van Sinatra tot Andrea Bocelli, van ‘Sjiengeleboem’ tot ‘Det zien de feite’. Die nummers brengt Fortissimo met hulp van een groot aantal zangers en zangeressen. Ook de vaste vastelaoves-ingrediënten keren terug. de winnende leedjes van Opus Jocus, de Boerebroélof en de Venlose vastelaovesgezelschappen. Kaarten bestellen klik hier.

Familiespel
In diezelfde Maaspoort is op 18 januari het theaterstuk Familiespel te zien, een tragikomedie over een samengesteld gezin, gespeeld door Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak.  Het stuk gaat over de van elkaar gescheiden Elisabeth en Nicolaas. Het tweetal besluit met alle goede voornemens zich te gedragen als een moderne familie en met hun nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen in hun vakantiehuis. Het wordt een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet maar tevens familiespellen en feestelijke momenten. Kaarten klik hier.

De cast van ‘Familiespel’

Britse Invasie
Wie even terug in de tijd wil worden geworpen, is op 4 februari in Poppodium Grenswerk aan het juiste adres. Twee tribute-bands brengen dan de muziek van Duran Duran en Depeche Mode tot leven. Beide groepen maakten deel uit van de Britse invasie in de jaren 80. Ze begonnen als New Romantics, een subgenre van New Wave. Na verloop van tijd sloegen ze verschillende wegen in: Duran Duran een meer poppy vibe terwijl Depeche Mode helemaal voor de goth-pop stijl ging.

SNEAKERS
De muziek van Depeche Mode wordt die avond vertolt door SNEAKERS, een serieuze speler in de Italiaanse new wave-muziekscene. Hun optredens worden niet alleen gekenmerkt door de hoge kwaliteit van hun muziek, maar ook door het algehele artistieke ontwerp van hun concerten. Het publiek heeft het gevoel dat ze een echte replica bijwonen van de spectaculaire liveshow die Depeche Mode beroemd heeft gemaakt bij fans over de hele wereld.

THE REFLEX
Met hits als ‘Girls On Film’,‘Rio’, ‘Hungry Like The Wolf’ en ‘Save A Prayer’ bestormden de vijf heren van Duran Duran begin jaren tachtig de hitlijsten. Het was tevens de periode van  de opkomst van de muziek-tv en hun artistieke en innovatieve videoclips waren niet van het beeldscherm te slaan. Deze hits, en vele andere, worden in Grenswerk vertolkt door THE REFLEX, een project van uitstekende muzikanten die je meenemen op een trip down memory lane. Kaarten klik hier.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad