Ontmoet elkaar met ‘Venlo mien Hert’

2 juli 2021

Organiseer een ontmoeting en verwarm de harten van Venlo. Dat is ‘Venlo Mien Hert’, een project waarvoor vanaf vrijdag 2 juli geld beschikbaar is om iets voor een ander, elkaar of voor Venlo te doen.

Corona heeft grote impact gehad op Venlo, haar inwoners en ondernemers. ‘Venlo mien Hert’ heeft als doel dat Venlonaren elkaar weer ontmoeten en ervaringen beleven. Weer iets voor en met elkaar gaan doen om op deze wijze iets voor elkaar te kunnen betekenen. Aan dit initiatief kan iedereen in alle kernen van groot Venlo meedoen. En wat volgens de organisatie nog mooier is: voor een goed idee, een actie of activiteit heeft de gemeente Venlo geld beschikbaar. Organiseer iets voor een ander, organiseer iets voor Venlo of maak Venlo nog een beetje mooier. Dien een plan in, met een (simpele) begroting en binnen drie weken is duidelijk of de aanvraag wordt goedgekeurd en het plan een bijdrage krijgt.

Wat kan er georganiseerd worden?
Het idee kan niet gek genoeg zijn. Bijna alles is mogelijk binnen ’Venlo mien Hert’. Van het opleuken van een buurt, verf voor inspiratiestenen, samen met de straat pannenkoeken bakken, kunst maken voor een zorggroep tot en met wandeltochten, fietstochten, muziekevenementen, preuvenementen en speurtochten. Niets is vreemd of te absurd, als het maar past bij de gemeenschapszin, verbindend is en stimuleert. De organisatie en de uitvoering van de actie of activiteit ligt helemaal bij de aanvrager. Gemeente Venlo betaalt graag mee en waar nodig volgt ondersteuning met informatie en het vinden van de juiste route.

Budget
Een aanvraag is al mogelijk vanaf 250 euro en gaat tot maximaal 2500 euro als er geen andere partijen zijn die meebetalen. Bij activiteiten waar meerdere partijen aan mee betalen, is een bedrag tot maximaal 5000 euro beschikbaar. Kijk voor de volledige voorwaarden en voor het eenvoudig indienen van de aanvraag op www.venlo.nl/mienhert

Na het lezen van de informatie nog vragen? Stuur dan een
e-mail naar mienhert@venlo.nl.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad