Opluchting bij VVV-Venlo, De Maaspoort gaat puzzelen en Grenswerk verlegt focus naar maart

26 januari 2022

Waar een aantal sectoren, zoals de horeca, gisteravond na de persconferentie van het kabinet een vreugdedansje maakten dat ze tot 22:00 uur open mogen, daar zijn andere partijen minder gelukkig met de versoepelingen. Bij VVV-Venlo heerst vooralsnog tevredenheid omdat het ingediende plan door de vierhoek is goedgekeurd en dus alle seizoenkaarthouders en sponsoren naar binnen kunnen. Poppodium Grenswerk en Theater De Maaspoort zoeken naar mogelijkheden binnen de beperkingen.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: VVV-Venlo en Theater De Maaspoort

“Versoepelingen?” zo zegt Sjuul Stultjens, coördinator Marketing & Publiciteit bij Poppodium Grenswerk, met een cynische lach. “Wij zien het toch nog vooral steeds als beperkingen.”

Grenswerk hoopt op 1 maart
Een begrijpelijke reactie, want om optredens rendabel te maken, is toch vooral een optimale zaalbezetting vereist. En dat is volgens Stultjens niet mogelijk. “De show van Loïs Lane aanstaande vrijdag gaat nog door met inachtneming van de regels zoals de anderhalve meter en zitplaatsen. De rest van de agenda vegen we tot 1 maart leeg in de hoop dat we daarna weer gewoon met volledige capaciteit concerten en evenementen kunnen organiseren.”
Uiteraard blijft Grenswerk de geldende regelgeving opvolgen, zo laat Stultjens weten, maar zal het poppodium vooralsnog terughoudend zijn in het aanbieden van een aangepast programma. “Dat is een gepasseerd station en voelt op dit moment als verloren moeite. For the time being houden wij vooral onze focus op lokale talentontwikkeling en ondersteuning van makers. We doen dit middels diverse grote en kleine projecten, waarmee we waarde toevoegen aan de lokale en regionale muziekscene. Een voorbeeld hiervan is onder andere ‘De Nieuwe Golf’. Ook een ander bijzonder project zal komende maand aangekondigd en gepresenteerd worden. Wij hopen ondertussen vurig dat we begin maart de deuren weer volledig kunnen openen.”

Diverse opties bij de Maaspoort
Iets meer tevredenheid klinkt er bij Theater De Maaspoort. “We zien het als heel positief dat er alweer iets mogelijk is. Al hebben ook wij te maken met de beperkingen van anderhalve meter en de sluitingstijd van 22:00 uur,” zo laat een woordvoerder weten. Doordat diverse zalen in het Venlose theater sowieso al voorzien zijn van stoelen, kunnen diverse shows waarschijnlijk toch door gaan. “Die opties zijn we nu aan het bestuderen. Een aantal voorstellingen moeten we waarschijnlijk naar een andere datum verschuiven; bij andere shows bekijken we de optie om twee uitvoeringen op één avond in te plannen. Daarover krijgen de mensen die een kaartje hebben gekocht tijdig bericht. Het is altijd ons streven om dat binnen een week na de persconferentie van de overheid te doen. Mogelijk lukt dat deze keer wel iets sneller.” Dat bezoekers zo snel mogelijk willen weten wat er met hun voorstelling gebeurt, begrijpen ze bij De Maaspoort. “We hebben echter te maken met tourschema’s van artiesten en het voorstel dat impresario’s of boekingskantoren richting ons doen. Daarom kan een definitief besluit een paar dagen langer duren. Iedereen is echter hard aan het werk om het publiek zo spoedig mogelijk te informeren.”

Opluchting bij VVV-Venlo
Grote opluchting heerst er bij Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo. Waar het er in eerste instantie naar uitzag, dat niet alle supporters en sponsoren zondag bij de wedstrijd tegen FC Dordrecht aanwezig konden zijn daar is de club er, na intensief overleg met de lokale vierhoek, toch in geslaagd om alle vaste bezoekers een plek te bieden. “We hebben eerder vandaag (woensdag) een plan ingediend en dat is tot onze grote vreugde goedgekeurd. Alle vaste seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen daarom zondag naar binnen,” zo laat Bogers weten. “Omdat we rekening moeten houden met beperkingen zoals anderhalve meter, zijn echter alleen zitplaatsen in het stadion toegestaan. Dit betekent dat we de O-tribune niet kunnen gebruiken en deze supporters een andere plek in het stadion krijgen. Gelet op de beperkingen is dit de beste optie die op dit moment mogelijk was.” Seizoenkaarthouders en sponsoren krijgen vanaf donderdag de mogelijkheid om kosteloos een plek in het stadion te reserveren voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht. “Ja, die aanmelding is wel verplicht,” aldus Bogers die de prettige samenwerking met burgemeester, politie, gemeente en brandweer benadrukt. “Het is fantastisch dat we dit aan onze trouwe bezoekers kunnen bieden. Was dit plan niet goedgekeurd dan hadden we een deel van onze fans weer moeten teleurstellen. We gaan de exacte informatie nog delen via de website en onze social media kanalen.”

Bogers laat tevens weten dat het Fancafé Beej Jan aanstaande zondag twee uur voor de wedstrijd geopend is. “Ook daar gelden vanzelfsprekend de regels die voor alle horecazaken gelden. Het is echter voor de club en vooral voor de spelers enorm belangrijk dat er weer publiek in het stadion aanwezig is. Dat zal voor het team van Jos Luhukay een enorme stimulans zijn.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad