“Optreden in de Grenswerk-kerk tijdens het ZPF was een heel bijzondere ervaring”

16 augustus 2020 | Leestijd: 2 minuten

Hij is inmiddels ieder jaar een vaste gast tijdens het Zomerparkfeest, als bezoeker of als optredend artiest. Vorig jaar stond drummer Jules Eck nog met de Venlose band Heavenly Heroes op het podium in Zelt. “Het is altijd mooi om in het park op te treden.”

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Heavenly Heroes, Janneke Michels

Nee, dit jaar zou Jules Eck hooguit als bezoeker bij het ZPF zijn geweest. Heavenly Heroes is verder gegaan als duo – Eck samen met Jerry Taihuttu – en is bezig met een nieuwe sound. “Met Heavenly Heroes zijn we eind 2018 begonnen. We hebben op vinyl een EP uitgebracht en hebben inderdaad vorig jaar tijdens het ZPF in de tent opgetreden. Nee, dat was niet voor het eerst. Jerry en ik zijn al een aantal jaren met diverse projecten bezig en hebben dus in diverse hoedanigheden opgetreden tijdens het festival. Dat zijn altijd mooie ervaringen en we zijn de programmeurs dan ook dankbaar dat ze ons regelmatig een kans geven.”

Nieuw album
Met Heavenly Heroes zijn Eck en Taihuttu de afgelopen maanden een nieuwe weg ingeslagen, meer elektronisch. Er werd veel geëxperimenteerd, gerepeteerd en er zijn tracks voor een nieuw album geschreven en opgenomen. Eck: “Wat dat betreft hebben we wat minder last gehad van de coronaperiode dan andere artiesten. We waren vooral bezig in onze eigen studio. Ja, onze EP waarop wat meer steviger werk staat werd goed ontvangen, we hebben ook heel wat optredens gedaan, zowel in binnen- als buitenland, maar we wilden een wat andere richting op. Onszelf uitdagen, herontwikkelen.”

Verrassen
Terug naar het ZPF. De uit Eindhoven afkomstige Eck woont sinds een jaar of vier in Venlo en is zoals gezegd sinds die tijd een vaste ZPF-bezoeker. Bijzonder, noemt hij het festival. “Omdat het heel professioneel is opgezet, maar toch nog altijd gratis toegankelijk is. Als een van de weinige. Daarnaast kom je er altijd bands tegen waar je normaal gesproken niet zo snel bij zou uitkomen.” Maar, zegt hij, ook grotere namen die verrassen. “Zo herinner ik me het optreden van Jet Rebel. Man, die weet wel hoe hij een feestje moet bouwen.”

Intensief
Zelf stond, of liever, zat hij ook al diverse malen op een van de podia van het ZPF. Als hij terugblikt, wat was dan het mooiste optreden? “Dat was met ons project Jules, enkele jaren geleden. We speelden eerst op het grote podium en later een akoestische set in de Grenswerk-kerk. Dat laatste was een bijzondere ervaring. Een heel andere setting. Hartstikke dicht op het publiek waardoor je daar een heel intensieve interactie mee hebt.”

Volgend jaar
Ja, zegt Eck tot slot, heel jammer dat er dit jaar geen Zomerparkfeest is, maar het is niet anders. En volgend jaar, weer op een podium met de vernieuwde Heavenly Heroes? “Dat zou mooi zijn. Al weet je natuurlijk niet hoe het gaat uitpakken met het coronavirus. Laten we gewoon maar hopen dat we volgend jaar weer met z’n allen naar het park kunnen gaan.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Op de pens’

‘Op de pens’

Column: Jac Buchholz / Beeld: Peter Janssen Wandelend door de Venlose binnenstad kom ik tot mijn verbazing nog met enige regelmaat grote groepen zogenaamde Duitsers tegen. Twaalf, veertien man bij elkaar, vermoedelijk allemaal voorzien van een roze bril of oogkleppen....