Programmamanager Limburgs Museum genomineerd voor Museumtalentprijs 2021

9 december 2021

Marieke Koppelmans, programmamanager bij het Limburgs Museum, is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed genomineerd voor de Museumtalentprijs van dit jaar. Sinds 2017 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de prijsuitreiking voor jonge erfgoedprofessionals.

Beeld: Levin Den Boer – ldbfoto.nl

Marieke Koppelmans (30) is volgens het Limburgs Museum een echte verbinder. Ze beschikt, zo laten haar collega’s weten, over talent om bruggen te bouwen, zowel binnen als tussen de diverse projectteams. “Marieke doet dit op een coachende wijze met hart voor de teamleden en externen. Ze legt een uitstekende combinatie in beleidsmatige aspecten en het dagelijkse werk op de werkvloer. Het is een kunst om op deze jonge leeftijd de juiste verbindingen te organiseren, te ontwikkelen en te onderhouden.”

Grote stappen
Koppelmans heeft in korte tijd grote stappen gemaakt binnen het Limburgs Museum. Als projectleider werd ze aangetrokken, maar al snel groeide ze door tot programmamanager en management team lid van het Limburgs Museum. Ze is verantwoordelijk voor programmering, projectorganisatie en afdeling Educatie. “Marieke is meer dan een groot talent. Een hele fijne collega die wordt gedragen door alle collega’s. Het Limburgs Museum biedt talent de kans en ruimte om snel grote stappen te zetten. Marieke zet deze met enthousiasme en overtuigend”, aldus directeur Bert Mennings.

Talent
Over haar nominatie zegt ze zelf: “Het is een enorme eer om genomineerd te zijn voor deze prijs. Het Limburgs Museum heeft mij de kans en het vertrouwen gegeven om mij snel te ontwikkelen.” Deze aanmoedigingsprijs voor jonge professionals tot en met 31 jaar, is ingesteld door de minister van OCW. Doel is talent binnen de museumsector in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast stimuleert deze prijs het denken over kennisoverdracht en verjonging in het werkveld dat te maken heeft met uitdagingen als vergrijzing, vernieuwing en diversiteit. De prijs bevordert de verbinding van generaties in de erfgoedsector en genereert positieve (publicitaire) aandacht voor cultureel erfgoed en jonge professionals.

De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. Tevens ontvangt de winnaar 7.000 euro. De overige twee finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Hol-ogig egoïsme

Hol-ogig egoïsme

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen Het is op momenten chaos troef op de belangrijkste tweewielerverkeersader door de Venlose binnenstad. Die loopt van de Martinusstraat via de Grote Kerkstraat, Begijnengang en Nieuwstraat naar de Koninginnesingel. Fietsers...

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

De Venlose burgemeester Antoin Scholten liet in een interview met De Limburger weten dat hij vreest voor een invasie aan ongevaccineerde Duitsers die in Venlo willen winkelen. Hij pleit daarom voor invoering van 2G. Voorzitter Erik Manders van winkeliersvereniging...