Terrastival in De Doolhof: koptelefoon op en meezingen

14 september 2021

De komende weekenden vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen Terrastival plaats, een initiatief van het internationaal actieve dj-duo Fake Tits, bestaand uit Jerino Lekatompessy en Max Kolster, in samenwerking met Cocktailbar Dorstig. Het begint als silent disco zitevenement maar in oktober mag waarschijnlijk de koptelefoon af en mogen de benen van de vloer.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Fake Tits

Als Jerino uitleg geeft over hoe Terrastival is ontstaan, begint hij met de beschrijving van een situatie die iedereen die de laatste tijd het nieuws een beetje heeft gevolgd bekend in de oren zal klinken. “Zoals alles en iedereen in de evenementenbranche liggen we als dj-act al zo’n anderhalf jaar nagenoeg stil. Maar je ziet dat de behoefte aan evenementen, aan festivals toeneemt. Dus zijn we gaan nadenken. Wat kan er binnen de nu geldende regels. Bij een evenement als Aan de Waterkant hebben ze dat ook gedaan en dat is goed verlopen.”

Toplocatie
Het tweetal ging inventariseren wat er wel en wat er niet mocht, vertelt Jerino. “Een tijdje geleden was nog niet duidelijk hoe de nazomer er qua regels uit zou zien. Dus zijn we uitgegaan van een seated event, een silent disco. Met bezoekers aan terrastafels, vandaar de naam Terrastival. Mark Hesselmans, van Café de Locomotief, die ons management doet, wees ons vervolgens op De Doolhof. Een toplocatie met een afdak en plein waar men toch al wat meer events wil laten plaatsvinden.”

Meezingen
Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, geeft Jerino aan. Terrastival, zegt hij, vindt de laatste twee weekenden van september en de eerste twee weekenden van oktober plaats. Iedere avond heeft volgens hem een heel eigen karakter. “We hebben onder meer nationaal bekende dj’s als Johnny 500. DJ Otto Wunderbar zorgt voor een echte feestsfeer. Maar er is bijvoorbeeld ook een Hollandse avond met zangers als Vital Wolter en Corry Geerlings. Kunnen mensen ongegeneerd meezingen”, lacht hij.

Behoefte
Tijdens de weekenden in september gelden nog de huidige maatregelen. Dat betekent maximaal 200 bezoekers en mensen die met maximaal zes personen aan een tafel zitten. “We maken ze het wel volledig naar de zin. Iedere tafel heeft een butler en drankjes en hapjes bestellen kan met een scan. Niemand hoeft dus naar de bar te lopen.” Gezien de berichten die afgelopen weekend naar buiten kwamen, verwacht Jerino dat er in oktober meer mogelijk is. “Zoals het er nu naar uit ziet mogen er dan 750 bezoekers naar binnen, hoeven die niet meer te zitten en mag de muziek weer door de luidsprekers klinken. Dat dit de komende twee weekenden nog niet kan is geen probleem. We merken aan de goedlopende kaartverkoop dat er behoefte aan dit soort evenementen is. Bij het publiek, maar vooral ook bij de artiesten. We hebben veel te lang stil moeten zitten.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad