Vastelaovesvaria deel 2: online vastelaovesvermaak met Jocus en Boëte de Paort

1 februari 2021

Ondanks het feit dat er dit jaar geen officiële activiteiten rondom Vastelaovend zijn, proberen diverse verenigingen en andere partijen toch actief te blijven om het gevoel van Vastelaovend de komende weken in stand te houden. Die activiteiten en andere nieuwsfeiten brengen wij ook dit jaar weer samen in de rubriek Vastelaovesvaria.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Peter Janssen, Jocus, Boëte de Paort

Jocus Vastelaovend Kwis
Op vastelaoveszondag 14 februari wordt van 18:00 tot 20:11 de Jocus Vastelaovend Kwis uitgezonden via www.jocus.tv. Dit live programma bevat naast optredens van diverse artiesten een interactieve quiz die door de kijkers thuis kan worden meegespeeld. Wie weet het meeste van de Venlose vastelaovend van vroeger en nu?

Om mee te spelen en kans te maken op een van de prachtige prijzen dient een deelnamebewijs te worden gekocht. Zowel de nummer één als de nummer elf in het eindklassement winnen de hoofdprijs! De uitzending is voor iedereen gratis te bekijken. Deelnamebewijzen voor de Kwis zijn voor 11 euro te koop via de webshop op www.jocus.nl/kwis. Daar zijn tevens speciaal voor de gelegenheid samengestelde vastelaovespakketten te koop van Café Central, John Doe, Café de Locomotief, De Klep, Café de Galerie, Milk & Cookies en Astebleef.

Meer info, klik hier

Boëte de Paort organiseert met halfvasten Vastelaovesloterij

Geen vastelaovesevenementen betekent voor Boëte de Paort ook nauwelijks mogelijkheden om sponsorpakketten samen te stellen. Dus bedacht het gezelschap een alternatief, vertelt woordvoerster Eefke Houben. “Een loterij waarbij de sponsors prijzen ter beschikking stellen en we ze op die manier aandacht kunnen geven. En waarvan een deel van de opbrengst naar goede doelen gaat.”

Dat idee werd door de diverse sponsoren omarmd, bleek al snel. Inmiddels zijn er volgens Houben al meer dan 55 prijzen binnen en melden zich er nog steeds nieuwe sponsors. Te winnen prijzen zijn onder meer een scooter, fiets, televisie en nog heel veel andere mooie prijzen. Houben legt uit hoe het idee voor de loterij ontstond. “Veel kan er dit jaar niet dus zijn we gaan kijken naar wat er wel kan. Daar kwam het idee voor de loterij uit voort. Daar werd veelvuldig en ook heel enthousiast op gereageerd. Vervolgens hebben we bedacht daar goede doelen te koppelen. Zoals de Voedselbank, Stichting Luka en de Zonnebloem.”

Ze vertelt vervolgens dat Groëte Vastelaoves Loeëterie niet met vastelaovend zelf plaatsvindt, maar tijdens halfvasten, op 12 maart vanaf 20.11 uur en is te volgen via de social media. Waarom met halfvasten? Omdat tijdens de vastelaovend zelf al diverse verenigingen, zoals Jocus, online activiteiten organiseren. Bovendien vraagt de organisatie van zo’n loterij nogal wat voorbereiding en we willen het graag goed doen. Naast een loterij voor volwassenen is er tevens een kinderloterij.”

De winnaars van de loterij worden dus op 12 maart bekend gemaakt. Dat gebeurt in principe tijdens een live uitzending met ook diverse optredens. “We hebben onder meer de Herfshane en de artiesten van de vier winnende Jocus-liedjes al benaderd. Onzekere factor is de avondklok. In principe streven we naar een live uitzending, maar mocht de avondklok nog gelden, kan het ook zijn dat we het programma eerder opnemen.”

Voor meer informatie, klik hier

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad