Vastelaovesverenigingen Venlo scharen zich achter Jocusprins

11 september 2020

Het overgrote deel van de wijk- en buurtverenigingen uit het stadsdeel Venlo zal komend seizoen geen nieuwe Prins uitroepen. Zij scharen zich achter de Stadsprins die op 30 januari 2021 door Jocus gepresenteerd zal worden. Dit is donderdagavond in een gezamenlijk overleg besloten. “Het is een gezamenlijk doel om met alle verenigingen de Venlose Vastelaovend in deze bijzondere tijden op juiste en gepaste wijze te vieren,” aldus Roel Versleijen, voorzitter van Jocus. “De verenigingen willen samen de Venlose Vastelaovend vormgeven en zorgen voor verbinding tussen wijken en buurten. In alle afwegingen en keuzes wordt er ook op die manier naar gekeken.”

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Renier Linders

“Vastelaovend is het belangrijkste van alle onbelangrijke zaken in het leven. De gezondheid van mensen is het meest essentiële aspect van alle belangrijke zaken.” De voorzitter is dan ook blij met de eenduidigheid en het draagvlak bij alle Venlose verenigingen. Behalve Jocus gaat het om VG de Vaegers, VV de Moeraskwaakers, VG De Törvers, VG de Vogelhut, VV Boëte de Paort, VV de Wien, VG De Kwas en VV de Gaaskaetel. Alleen de Vogelhut twijfelt of ze alsnog zelf een prins uitroepen, maar dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden. De verenigingen hebben donderdagavond de ambitie uitgesproken om nog meer dan in andere jaren samen invulling te geven aan de Vastelaovend. “We deden al veel samen in goed overleg, maar komend seizoen wordt dat nog veel belangrijker,” aldus Ed Faessen, voorzitter van VV De Wien.

De Raad van XI van Jocus heeft inmiddels concrete plannen over het vieren van de diverse Vastelaovendactiviteiten uitgewerkt. Versleijen: “Deze gaan wij aanstaande maandag eerst in de jaarlijkse ledenvergadering aan onze leden mededelen. Pas daarna maken we die plannen wereldkundig. Tevens geldt natuurlijk nog steeds dat we de komende maanden afhankelijk blijven van de ontwikkelingen van het coronavirus.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...