Venlo de Janeiro gaat tijdens Stereo Sunday voor positieve chaos zorgen

25 juni 2021

Volgende week zaterdag zal tijdens de tweede dag van Stereo Sunday één podium in het teken staan van Venlo de Janeiro. Een plek waar veel Limburgse artiesten vanaf ’s middags vier uur tot ’s nachts twaalf uur voor een joeksige sfeer gaan zorgen. “Verwacht geen traditionele Vastelaovend, maar meer een modern feestje waarbij de artiesten, organisatie en het publiek samen voor een positieve chaos in het Julianapark gaan zorgen,” aldus Oscar Linders, één van de mensen achter Venlo de Janeiro.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Venlo de Janeiro

Beppie Kraft, D’n Heiten Haspel, Big Benny, Otto Wunderbar, Björn & Mieke, Spik & Span et cetera. Het is slechts een deel van de namen die tijdens de tweede festivaldag van Stereo Sunday één van de podia op het terrein gaan betreden als onderdeel dus van Venlo de Janeiro. Geen gebruikelijke namen voor een dance-event, maar het verrassende aspect is misschien wel juist datgene wat al jaren zo kenmerkend is voor dit Venlose festival.

Route077
De organisatie van Stereo Sunday benaderde de bedenkers van Venlo de Janeiro overigens zelf. Hoe is dit hele idee tot stand gekomen? Linders: “Eigenlijk was Venlo de Janeiro al een idee waarmee we afgelopen februari rondom Vastelaovend iets wilden doen, maar door de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk. Wij hadden echter al een Facebook-event aangemaakt en daar gaven ongeveer 2.000 mensen aan interesse in het event te hebben. Toen werd ons duidelijk: hier moeten we echt iets mee gaan doen. De bedoeling was om op zaterdag 10 juli een feest te organiseren, maar het verkrijgen van vergunningen maakte dat toch lastiger dan gedacht. Uiteindelijk nam de organisatie van Stereo Sunday zelf contact met ons op en vroeg of het een idee was om Venlo de Janeiro te integreren in hun festival. Het paste bovendien prima binnen hun Route077 concept dat ze al jaren hanteren. Normaal kunnen bezoekers dan langs verschillende areas op het terrein lopen om onverwachte, gekke highlights te ervaren. Dit jaar komt dat allemaal samen op podium 3; de plek van Venlo de Janeiro.”

Geweldig feest organiseren
Vanaf het moment dat beide partijen besloten met elkaar in zee te gaan, was het zaak om snel contacten met artiesten te leggen. Bijna iedereen reageerde enthousiast, zo vertelt Linders. “Het resultaat is dat wij volgende week zaterdag voor een ultiem feestgevoel kunnen zorgen. Wat de mensen mogen verwachten? Vooral veel special effects. We gaan ieder uur op speciale wijze aftellen richting Vastelaovend. Er staat 1000 kilo aan confetti klaar en Jocus stelt attributen beschikbaar die eerder gebruikt zijn als decor bij het Hofbal. Zoals gezegd: we gaan met artiesten en DJ’s voor positieve chaos zorgen. Wij gaan doen waar we zin in hebben. En dat is een geweldig feest organiseren. Presentator op ons podium is overigens Marinho Peters. Hij weet natuurlijk als geen ander hoe hij de massa moet opzwepen.”

Ronde één
Volgens Linders is dit pas ronde één voor Venlo de Janeiro. Er komt zeker een vervolg. Wanneer? “Dat weten we nog niet. De naam past perfect bij de Vastelaovend, maar ook bij de zomer. Het is in ieder geval ons doel om hier een mooie traditie van te maken die wij op iedere denkbare locatie kunnen organiseren. Artiesten en andere betrokkenen zullen dan bij ons ook gewoon betaald worden. Tijdens Vastelaovend geldt vaak de afspraak: voor een glas bier kom je wel zingen. Wij gaan dat anders aanpakken. Mensen verdienen de credits voor wat ze doen. En dat is vaak hard werken. Zowel op het podium als achter de schermen. Maar eerst gaan wij volgende week zaterdag in het park een ultiem festivalgevoel creëren.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad