Venlo ‘goes Urban’

25 april 2022

Op 11 en 12 juni organiseert Platform Street Culture Venlo op de Maasboulevard en in Theater de Maaspoort het Urban Summer Festival. Tijdens dit event kan de bezoeker kennis maken met alle mogelijke uitingen van de ‘urban culture’ zoals BMX, freerunning, skaten en de diverse vormen van streetdance. De organisatie verwacht meer dan 1.000 actieve deelnemers, waaronder diverse toppers in de uiteenlopende disciplines.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: VeVisuals in opdracht van Street Culture Venlo

Venlo kent al geruime tijd een ‘street’ of ‘urban’ cultuur. Die is in de loop der jaren steeds meer zichtbaar geworden. Zo organiseerde Platform Street Culture Venlo – een samenwerking van de lokale ‘urban’ organisaties – vorig jaar zomer de Urban Summer Tour. Afgelopen voorjaar was er de Urban College Tour. Onder het motto #KABAMMM! gaat het platform nu weer een stap verder en organiseert het tweedaagse event Urban Summer Festival. Daarnaast is er de start van het Euregionale programma ‘Urban Connections’ waarmee wordt gestreefd naar meer samenwerking tussen de verschillende urban initiatieven in Limburg en de Euregio.

Dansmarathon
Tijdens het Urban Summer Festival komen alle facetten van deze subcultuur aan bod. Zo is er op 11 juni onder andere een skateboardwedstrijd op de Maasboulevard. Diezelfde dag zijn er in De Maaspoort breakdance battles en ’s avonds optredens van bekende artiesten en een afterparty. Op 12 juni zijn er BMX- en freerunning-wedstrijden en in de Maaspoort een acht uur durende dansmarathon georganiseerd door UDS Talent ten behoeve van Fight Cancer. Verder is er gedurende het hele weekend street art te zien op zes meter hoge torens. Daarnaast zijn er diverse dans- en muziekoptredens, demo’s en laagdrempelige workshops. Bezoekers die willen laten zien wat ze aan ‘urban’ in huis hebben kunnen onder meer terecht op de urban playground. Het event wordt op zondagavond afgesloten met een Block party aan de Maas.

Voor meer informatie over het programma zie: www.urbanconnections.eu

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad