VenloVanbinnen VastelaovesVaria deel 7

17 februari 2020

Tot aan de vastelaovend brengen we de lezer regelmatig een portie VenloVanbinnen Vastelaovesvaria. Met nieuws en weetjes over gebeurtenissen die aan de vastelaovend zijn gerelateerd. Deze keer aandacht voor de nieuwe Groët Venloosche Nar van de 3-kes en het aftrappen op weg naar de vastelaovend.

Beeld: Peter Janssen, website 3-kes

Justin Truijens Groët Venloosche Nar 2020
Na een optocht door de stad werd afgelopen zaterdag 15 februari op de Markt voor het Venlose stadhuis de nieuwe Groët Venloosche Nar van de 3-kes bekend gemaakt, de 22-jarige Justin Truijens. De bekendmaking werd uitgevoerd door Europarlementariër Vera Tax. Justin is telg van een echt vastelaovesgezin. Zo was vader Roland prins van Tegelen in 2008 en voorzitter van d’n Oeles. Justin zelf zag wat het is om hoogheid te zijn in zijn rol als begeleider van de Tegelse prinsenwagen tijdens de optocht. De nieuwe Groët Venloosche Nar is voetballiefhebber, doet aan fitness en hardlopen en runt samen met zijn vader het bedrijf JustFire.

Aftellen naar de vastelaovend met de Vastelaoves Top 555
Vanmorgen 17 februari is het aftellen naar de vastelaovend begonnen, althans op de radio, bij Omroep Venlo. Die zendt de komende dagen de inmiddels helemaal ingeburgerde Vastelaoves Top 555 uit. Die lijst wordt samengesteld op basis van de stemmen van de kijkers en luisteraars van de Venlose omroep. Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door de in januari 2019 overleden Sjraar Peetjens met ‘Minsekinder, waat ein maedje’. De top van de lijst wordt ieder jaar op vrijdag tijdens een speciaal evenement, dat live op radio en tv wordt uitgezonden, op de Parade bekend gemaakt. Dit jaar is dat vrijdag 21 februari van 14.00 tot 21.00 uur.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad