Zomerparkfeest Backstage in City Cinema

17 augustus 2020

Komend weekend verzorgt oud-voorzitter Sef Derkx, op uitnodiging van bioscoopeigenaar Joep Caubo, in City Cinema een lezing en voorstelling met als titel Zomerparkfeest Backstage. Hij presenteert zijn persoonlijke Top Vijf van alle optredens onder zijn voorzitterschap. Om een tipje van de sluier te lichten. Het is vijf maal brok in de keel en vechten tegen de tranen. Optredens die een verbinding hebben gemaakt.

“Het is onwerkelijk. Geen Zomerparkfeest. Wie dat met oud op nieuw had geprofeteerd, was voor knettergek verklaard. Toch werd het werkelijkheid,” aldus Sef. “Het coronavirus is debet eraan. Vooral voor de echte parcholics is het slikken geweest. In het begin van het jaar namen ze bij hun werkgever verlof op, zodat ze in het Julianapark present zouden zijn als de eerste vrachtauto’s met materiaal arriveerden. Ook voor bezoekers was het een bittere pil. Ze hadden hun vakantie zó gepland, dat ze op tijd in Venlo terug waren voor de start van het Zomerparkfeest. Treurnis alom, dus.”

Venlo is volgens de voormalig voorzitter niet bij de pakken neer gaan zitten. In een gebundelde krachtsinspanning is een corona-proof festival georganiseerd. Komend weekend vindt Same oét, Same thoés plaats, met als motto: ‘Als we dit jaar niet naar festivals kunnen, organiseren we toch lekker ons eigen feestje!’. Een onderdeel van het alternatieve feestprogramma, brengt dankzij de lezing van Sef Derkx zowaar de geest van het Zomerparkfeest tot leven.

Verder werpt hij het licht over de mensen, die het festival mogelijk maken: de vrijwilligers. Wat drijft hen, wat bindt hen, hoe zien hun rituelen eruit? Sef: “De vrijwilligers, de parcaholics, zijn de motor van het Zomerparkfeest. Gratis toegang? Een interessant programma? Gezelligheid? Pico bello festivalterrein. Schone wc’s? Veilige fietsenstalling? Lekker bier? Et cetera, enzovoort en nog veel meer? Dit alles dankzij de parcaholics dus.”

Het Zomerparkfeest heeft altijd een podium willen bieden aan aanstormend lokaal en regionaal talent. Van Rowwen Hèze tot Lex Uiting. Onder de noemer ‘De wereld is groot, tijdens het Zomerparkfeest wordt hij klein en komen spectaculaire wereldacts aan bod, die in het Julianapark hebben gespeeld. Tot slot is er een minicursus over de prehistorie van het Zomerparkfeest. “Kortom: we halen ons hart op aan het Zomerparkfeest in het jaar van het Zonderparkfeest.”

Zomerparkfeest Backstage is in CityCinema op zaterdag 22 augustus (16 uur) en zondag 23 augustus (18.45 uur). Info en kaarten: https://citycinema.nl

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad