Zomerparkfeest zoekt ontwerper

12 maart 2020

Ruim 2.000 Vrienden telt het Venlose Zomerparkfeest. Mensen die het evenement een warm hart toedragen. Al jaren zijn ze tijdens het festival, en erbuiten, te herkennen aan de speciale Vriendenshirts. Met een ontwerpwedstrijd gaan de Vrienden dit jaar voor de derde keer op zoek naar een creatieveling die een bijzonder ontwerp maakt voor het shirt van de editie van 2020.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Zomerparkfeest

Het Vriendenshirt is al vele jaren een begrip. Het is een van de cadeaus, naast andere Vriendenacties, aan mensen die het Zomerparkfeest ondersteunen. Woordvoerder Guus Benders kan zich eigenlijk niet heugen dat het er niet was, lacht hij. “Lange tijd benaderden we een ontwerper of kunstenaar om een ontwerp voor het shirt te maken. Zo heeft Eric Toebosch er ooit een gemaakt. Later kwam dat in handen van Studio Denk.”

Ontwerpwedstrijd
Tot in 2018 het besluit viel om niet een kunstenaar aan te wijzen, maar alle creatieve geesten in de regio een kans te geven een ontwerp te maken. Dus werd dat jaar voor het eerst een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. “We wilden het breder trekken, de Vrienden zelf een ontwerp laten kiezen dat hun aanspreekt”, zegt Benders. “Zij dragen het shirt tenslotte. Het uitschrijven van een ontwerpwedstijd beviel dusdanig goed dat werd besloten er een vervolg aan te geven.”

Thema
Dus worden kunstenaars, ontwerpers en creatievelingen uit de regio voor de derde keer uitgedaagd om het ontwerp van het Vriendenshirt voor komende editie te ontwerpen. “Maar als toevallig iemand van wat verder weg een bijzonder ontwerp maakt, kan dat ook zomaar winnen.” Dat ontwerp, legt Benders uit, moet uitdrukking geven aan het aan de wedstrijd gekoppelde thema ‘Verwacht niets’. “Deelnemers kunnen hun ontwerp inclusief onderbouwing voor 13 april indienen bij de Vriendencommissie van het Zomerparkfeest. Die maakt een eerste selectie. Uit die selectie wordt vervolgens het winnend ontwerp gekozen.”

Mooie ontwerpen
Geheel conform het thema verwacht de commissie niets, maar toch ook weer heel veel, merkt Benders glimlachend op. “We hopen op hele mooie ontwerpen. Dat is de afgelopen twee jaar het geval geweest en we weten zeker dat we ook dit jaar aangenaam worden verrast.”

Voor de wedstrijdvoorwaarden en criteria kijk op www.zomerparkfeest.nl/vrienden of neem contact op met de vriendencommissie via vrienden@zomerparkfeest.nl.

(Op de foto boven de winnares van de ontwerpwedstrijd 2019 Kiki Severijns)

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad