10 jaar Suc6! : ‘Het vinden van de juiste kandidaat is meer dan het invullen van een vacature’

1 oktober 2021

Suc6! Recruitment & Interim Solutions bestaat 10 jaar. Het bedrijf is opgericht door Patricia Martens en René van den Borst. Juist door de huidige situatie op de arbeidsmarkt maken steeds meer bedrijven gebruik van een specialist als Suc6! omdat zij zich weten te onderscheiden op het gebied van commerciële arbeidsbemiddeling.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Suc6!

In het afgelopen decennium maakte het bedrijf een mooie groei door. Vaste klanten blijven Suc6! trouw, maar ook kloppen telkens nieuwe organisaties en bedrijven aan om hun vraag op het gebied van vacatures en de invulling daarvan aan Patricia en René voor te leggen. Vaak gebeurt dat dankzij mond-tot-mondreclame. “Bedrijven tippen elkaar onderling als ze tevreden zijn over onze aanpak. En wij worden gelukkig regelmatig genoemd. Wij zijn een onderneming met korte lijnen, waar snel geschakeld wordt. In combinatie met onze expertise, ervaring én natuurlijk succesratio, is dat een reden waarom klanten ons trouw blijven. Het aanbieden van de juiste kandidaten heeft tenslotte met vertrouwen te maken. Dat vertrouwen krijg je alleen door ervaring en jarenlange samenwerking.”

Diverse niveaus
Patricia en René hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in dit vak. Zij bemiddelen kandidaten voor vaste en interim-functies op mbo+, hbo en universitair niveau. “De vacatures die wij onder ogen krijgen zijn dan ook heel divers,” aldus Patricia. “Van customer service medewerker, warehouse supervisor, HR adviseur, financial controller tot director logistics. De bedrijven waar wij mee samenwerken variëren van klein tot groot. Wij kunnen het hele proces uit handen nemen, maar meestal werken wij als een verlengstuk van de HR-afdeling en ondersteunen wij bij de invulling van hun personeelsbehoefte. Hierbij blijven we zoeken tot de juiste persoon gevonden is. Dit gebeurt allemaal op basis van ‘no cure, no pay’. Van achterover leunen is bij ons nooit sprake.”

Optimale afstemming
Met die laatste opmerking doelt Patricia op het feit dat de juiste match tussen kandidaat en bedrijf van meerdere factoren afhankelijk is. “Het gaat om het leggen van de juiste focus. Daarom is het goed om de bedrijven waar wij zaken mee doen ook echt goed te kennen. Gesprekken vinden dus altijd op locatie plaats. Zo krijgen wij het juiste beeld van de sfeer en bedrijfscultuur. Wie is de manager? Hoe is het team samengesteld? De kandidaat die de vacature invult moet daar bij passen. Achter een cv plus functieprofiel schuilt een mens met zijn eigen specifieke kenmerken en karaktereigenschappen. Het gaat om meer dan het invullen van een functie. Wij willen het bedrijf en de kandidaat zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen. Dat is naar onze mening niet mogelijk door te werken met een geautomatiseerd systeem dat kandidaten kiest op basis van bepaalde kenmerken als opleidingen of ervaringen. Het gaat om zoveel meer. Het is daarom altijd goed om te weten wat een bedrijf precies zoekt, anders ga je met hagel schieten en ontstaat niet de juiste match.”

Persoon achter de cv
René haakt daar op in. “De persoon die wij aan onze klanten voorstellen heeft zich in zijn of haar leven ontwikkeld door opleidingen, werkervaring, maar ook door levenservaringen. Diegene moet passen bij het bedrijf, de leidinggevende en de nieuwe collega’s. Er zit een persoon achter een cv. De juiste kandidaten selecteren voor de vacatures bij onze klanten, dát is onze drijfveer en dat aspect maakt dit beroep zo mooi. Als je bovendien de organisatie goed kent, van de werkvloer tot directielevel, is het eenvoudiger om functies met de juiste kandidaat in te vullen. Overigens zijn wij generalisten. Suc6! is niet gespecialiseerd in een bepaalde sector, bijvoorbeeld logistiek, finance of ict. Wij ontzorgen onze klanten op alle functieprofielen omdat wij ervan overtuigd zijn dat als je de klant goed kent, je iedere vacature vanaf mbo+-nivo, succesvol kunt invullen. Hierbij ligt onze focus met name in de regio Nijmegen, Eindhoven, tot Maastricht, maar ook in het grensgebied Nordrhein-Westfalen.”

Fantastische uitdaging
Het Suc6!-team spreekt iedere dag verschillende mensen en steeds meer bedrijven schakelen Suc6! In hun zoektocht naar de juiste kandidaat. De gedrevenheid waar René over spreekt, geldt ook voor Patricia. “Ik vind het nog steeds geweldig om nieuwe vacatures onder ogen te krijgen, diverse mensen te spreken en dan te zorgen voor de juiste match. Dat blijft een fantastische uitdaging. Onze klanten weten dat en zeggen vaak: ‘als jullie vinden dat ik deze kandidaat per se moet spreken, dan vertrouwen wij daarop en gaan we dat gesprek ook aan.’ Het is toch prachtig als je op basis van zoveel vertrouwen kunt samenwerken.” René knikt bevestigend. “Het komt soms wel eens voor dat wij slechts één kandidaat sturen. Zonder vooraf inzage in een cv of profiel. Maar het betreffende bedrijf vertrouwt op onze expertise en de jarenlange relatie die we opgebouwd hebben. Zij weten dat wij echt iets kunnen toevoegen bij de invulling van hun personeelsbehoefte met dé juiste kandidaat. Wij hebben nog nooit gehoord: ‘hoe heb je in hemelsnaam deze persoon voor ons kunnen selecteren?’ Dat is kennis die ontstaat door ervaring. Wij snappen wat er binnen een bedrijf leeft en welke cultuur er heerst. Bij nieuwe klanten moet dit vanzelfsprekend groeien.”

En nu bestaat Suc6! dus al precies tien jaar, een lustrum om trots op te zijn. In die afgelopen tien jaar zagen René en Patricia de markt veranderen. “Er is altijd sprake van een golfbeweging,” aldus Patricia. “We zijn begonnen tijdens de financiële crisis en hebben inmiddels ook de coronapandemie overleefd. Een aantal jaren geleden is al een recruiter aan ons team toegevoegd en nu zijn wij alweer op zoek naar een nieuwe collega. Tevens is een officemanager het team komen versterken. Daarnaast lanceren wij vandaag ook onze vernieuwde website die vanwege het toenemende internationale karakter ook in het Engels is vertaald. Want op dat vlak is de markt eveneens veranderd en zijn er steeds meer internationale werknemers in onze regio actief. Ongeacht de uitdagingen in de arbeidsmarkt kunnen onze klanten ook in de toekomst op onze passie, expertise en ervaring blijven bouwen.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad