Bedrijven kunnen in Venlo terecht voor gratis sneltesten

10 februari 2021

De Rijksoverheid wil op grotere schaal sneltesten gaan inzetten om zo de kans op verspreiding van het Covid-19 virus op de werkplek te verkleinen. Daarom komt er nu de mogelijkheid van gratis sneltesten op geselecteerde locaties. Healthcare Corporate uit Venlo is een van de bedrijven die de gratis sneltesten mag uitvoeren op de al bestaande locatie aan de Horsterweg 182.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Healthcare

Vanaf november 2020 is Healthcare actief aan de Horsterweg voor het uitvoeren van sneltests. Het zijn veelal bedrijven die er gebruik van maken voor medewerkers met Covid-19 gerelateerde klachten. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend. Tot nu toe waren de kosten voor de test voor rekening van de werkgever. Nu is er de mogelijkheid gratis te testen omdat de overheid de sneltesten betaalt.

Campagne
Directeur Erik Schnock van Healthcare licht toe waarom. “De overheid wil de sneltest fors meer gaan inzetten. Om zo de kans van verspreiding van het coronavirus op de werkplek te verkleinen. Er komt dan ook een campagne om werknemers en werkgevers te stimuleren bij klachten een sneltest te laten uitvoeren. Dat kan dan, als het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoet, gratis. Daarmee wordt een drempel weggehaald en is de hoop dat mensen zich eerder laten testen.”

Onderwijspersoneel
Niet iedere testlocatie in Nederland komt in aanmerking voor de mogelijkheid gratis sneltesten aan te bieden, geeft Schnock aan. “Je moet aan een aantal door de overheid gestelde criteria voldoen, onder andere werken met door de overheid erkende testen. Dat doen wij, dus zijn we sinds deze week een erkende sneltestlocatie.” Hij legt uit dat ook onderwijspersoneel in aanmerking kan komen voor gratis sneltesten. “We hebben inmiddels met de onderwijsinstellingen in de regio contact opgenomen en ze hebben aangegeven collectief van die mogelijkheid gebruik te willen maken.” Particulieren, zegt hij, komen niet in aanmerking voor deze regeling. Volgens Schnock zijn sneltesten met name interessant voor vitale beroepen en voor bedrijven waar thuiswerken onmogelijk is en de aard van het werk met zich meebrengt dat mensen fysiek met elkaar moeten samenwerken.”

Zoals Schnock al aangaf moeten bedrijven wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. “Die zetten we momenteel op onze website, zodat werkgevers snel kunnen zien of ze wel of niet in aanmerking komen. Of ze sturen even een mail, dan nemen wij contact op.” Hij verwacht dat nog deze week de eerste gratis sneltesten zullen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie stuur een mail naar info@healthcare-corporate.nl.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad