GEBA Trans breidt eigen wagenpark uit en houdt daarbij oog voor het milieu

13 november 2019 | Leestijd: < 1 minuut

Logistiek dienstverlener GEBA Trans in Venlo werkt sinds 2017 met een eigen wagenpark. Dat is recent uitgebreid met 15 tautliners ofwel schuifzeilopleggers en 5 kastenwagens. Daarmee komt het totaal aantal eigen opleggers op 35 stuks.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: GEBA Trans

Doel is om de eigen vloot in de toekomst verder uit te breiden, zegt woordvoerder Maarten Peeters. GEBA Trans houdt daarbij zonder meer oog voor het milieu, geeft hij aan. “We beschikken nog altijd alleen over trailers. De trekkers huren we in. We willen daarbij bijvoorbeeld steeds meer gebruik gaan maken van LNG-Trucks. LNG is vloeibaar aardgas, de schoonste fossiele brandstof. En zetten trekkers met Euro 6-motoren in. Die stoten 97 procent minder stikstof uit dan motoren waar oudere types vrachtwagens mee zijn uitgerust.”

Toenemende krapte
De vloot wordt aangestuurd vanuit de vestiging in Tilburg. Directeur Fred Spijksma vertelt erg blij te zijn met de uitbreiding van het wagenpark: “Met de uitbreiding van ons eigen wagenpark kunnen we onze klanten nog beter bedienen.  We spelen continu in op de ontwikkelingen in de markt en geloven in een combinatie van een sterk expeditie netwerk en onze eigen trailers.” Hij merkt op dat GEBA Trans in 2017 besloot om met een eigen wagenpark te werken om zo in te kunnen spelen op de toenemende krapte in de markt en zo meer capaciteit aan haar klanten te kunnen bieden.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad