Geen opvolger dit jaar voor Wout van Eeuwijk

19 juni 2020

De Lodewijk van der Grinten Prijs (LvdG Prijs) gaat dit jaar niet door, zo heeft de organisatie bekend gemaakt. De beperkende maatregelen die zijn genomen in verband met Covid-19 laten het niet toe het evenement op de gebruikelijke manier plaats te laten vinden. “Je kunt je sowieso afvragen of ondernemers nu op een feestelijke prijsuitreiking zitten te wachten.”

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Constance Jentjens

“De voorbereidingen voor de LvdG Prijs zouden normaal gesproken al in volle gang zijn”, maakt voorzitter Peggy Leurs duidelijk. Ze vertelt dat vanaf maart de selectie van de kandidaten begint. “In juni is er dan de terugkomlunch bij de winnaar van afgelopen editie. Dat zou nu Wout van Eeuwijk (zie foto) zijn geweest, de directeur van Pure Ingrediënts.” Die mag zich nu een jaar langer de laatste winnaar van de prijs noemen.

Genomineerden
Na de zomer, in september, is normaal gesproken een bijeenkomst waarbij de drie genomineerden bekend worden gemaakt. In de periode erna volgen de jurybezoeken. Ter afronding is er in december het bekend maken van de winnaar in Theater de Maaspoort. Leurs: “Vanwege de beperkende maatregelen zoals ze nu gelden kunnen die bijeenkomsten niet plaatsvinden. Daarom hebben we besloten het evenement voor dit jaar niet door te laten gaan. Je kunt je sowieso afvragen of ondernemers nu op een feestelijke prijsuitreiking zitten te wachten.”

Kleinschalig event
Of er dit jaar een alternatief wordt georganiseerd, laat Leurs in het midden. “Dat is nu lastig te zeggen. We zien dat er sprake is van versoepelingen, maar het is moeilijk in te schatten hoe de situatie over een paar maanden is. Kan zijn dat we dan wel mogelijkheden zien om een kleinschaliger event te organiseren. Maar een wedstrijd met drie genomineerden waaruit een winnaar wordt gekozen gaat er dit jaar zeker niet komen.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...