Kidspanel gaat Venlose attracties keuren

20 juli 2022

Hoe leuk is speelpark Klein Zwitserland eigenlijk? En hoe interessant het Wereldpaviljoen in Steyl? Wil je een direct antwoord, dan vraag je het de bezoekers. Van wie een belangrijk deel – ligt aan de attractie uiteraard – kind is. Dus zoeken Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo en Venlo Partners kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Venlo om deel te nemen aan een kidspanel dat deze en andere attracties de komende tijd gaat bezoeken en beoordelen.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Lé Giesen

Hoe kunnen we nog beter laten zien dat Venlo een leuke plek is om te bezoeken, ook aan de eigen inwoners? Die vraag lag ten grondslag aan het idee voor een kidspanel, vertelt Inge van Roy van Venlo Partners. “We willen in kaart brengen wat kinderen leuk vinden tijdens een dagje uit. Wie kun je dat beter laten beoordelen dan die kinderen zelf. Die doen dat bij de voor de hand liggende attracties als Klein Zwitserland (foto), maar bijvoorbeeld ook het Limburgs Museum.

Kritisch
Kinderen die zich aanmelden gaan dus onderdeel uitmaken van een kidspanel, dat de taak heeft de diverse attracties uitgebreid te testen en te beoordelen. Dat gebeurt onder meer onder begeleiding van iemand van Venlo Partners of het Toeristisch Platform. Wat gebeurt er vervolgens met de bevindingen? Van Roy: “Die delen we via diverse sites en mediakanalen. En natuurlijk kunnen de bezochte attracties dat ook doen. Zowel in woord als bijvoorbeeld met filmpjes” En als kritische opmerkingen komen? “Dan geven we die door. Ik denk dat de bezochte locaties zonder meer open staan voor verbeterpunten.”

Seizoen
Van Roy legt dan uit dat er bewust is gekozen voor attracties in de diverse Venlose stadsdelen. En dat er gekeken is naar het seizoen waarin we ons bevinden. “In het najaar en de winter gaat het onderzoek door; dan bezoeken we attracties die beter bij die tijd van het jaar passen.” Ze merkt tot slot dat ze op zoek zijn naar zo’n 30 kinderen om onderdeel van uit te maken van het kidspanel. Die kunnen zich aanmelden via venloverwelkomt.nl/kidspanel.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad