Koning laat zich tijdens werkbezoek aan Venlo bijpraten over kansen voor de grensregio

26 november 2019

Koning Willem-Alexander heeft samen met minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op dinsdagochtend 26 november een werkbezoek aan Fontys Venlo en de bibliotheek in Venlo gebracht. Tijdens dat bezoek liet de koning zich bijpraten over de samenwerking tussen Duitsland en Nederland in de grensregio en digitaal meedoen.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Renier Linders, Ministerie BZK

Bij Fontys kreeg hij van bestuurders, directeuren, ondernemers en studenten uitleg over de betekenis van onderzoek naar en onderwijs voor de grensregio Limburg-Niederrhein. Zo was er een toelichting op een aantal grensoverschrijdende projecten en initiatieven die de Duits-Nederlandse economische samenwerking in de regio versterken. Verder sprak hij met deelnemers aan het High Potentials Crossing Borders Project, een project dat studenten laat kennismaken met de grensoverschrijdende arbeidsmarkt en over de grens gevestigde bedrijven. Ook kreeg hij uitleg over het LOGwear-project, waarbij wearables ter optimalisatie van logistieke processen worden ontwikkeld zoals de proglove – een op een handschoen bevestigde scanner – en de hololens – die virtuele beelden in een werkelijke situatie plaatst. Guy Somers en Danny Jonker, beiden projectmanager van het LOGWear project: “Wij hebben het als zeer prettig ervaren. De koning heeft zich goed ingelezen en was oprecht geïnteresseerd. Het stelde de juiste vragen en was erg enthousiast over de toepassing van de proglove en de hololens. Hij heeft ze ook zelf getest en ervaren.”

Digitale samenleving
Vervolgens trokken de koning en minister Knops naar de Bibliotheek Venlo waar ze in gesprek gingen met docenten en leerlingen van het Valuascollege, een voortrekker is in het taalonderwijs Duits. Daarna werd aandacht besteed aan de inspanningen van het onder Knops vallende ministerie van BZK, bibliotheken en publieke dienstverleners om mensen dicht bij huis te ondersteunen bij digitaal contact met de overheid. Bibliotheek Venlo is één van de 15 Informatiepunten Digitale Overheid, bedoeld om mensen op weg te helpen in de digitale samenleving.

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...