Open dag bij Océ Museum

2 november 2022

Het Océ Museum in Venlo is op zaterdag 5 november, tussen 13.00-17.00 uur, voor iedereen geopend. Het museum is dit jaar volledig vernieuwd en staat nu in het teken van de verhalen verhalen van Océ.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Jolijn Brouwers en Bart Heesen

Zo is er de mogelijkheid een nagebouwde apotheek en een laboratorium te bekijken, maar ook een meer dan 100 jaar oude kopieersystemen. Bezoekers krijgen de kans achtergrondverhalen te horen achter het ondernemersverhaal van Lodewijk van der Grinten tot en met Canon Production Printing.

Verborgen parel
Het Océ Museum is voor velen nog een verborgen parel. In 40 jaar tijd is het uitgegroeid van een bedrijfsmuseum, dat met name in het teken stond van apparaten tot 1970, tot een visitekaartje van het huidige bedrijf Canon Production Printing. In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Verleden en heden komen in het toegankelijke museum samen.

Voor de kinderen: Experimenteer er op los!
Educatiecoach Herman staat in het Kopielab klaar om samen met de kinderen een echte blauwdruk te maken, papier te coaten, maar ook om de werking van zwaartekracht, luchtdruk en elektriciteit te ervaren. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dankzij simpele proefjes is het mogelijk te toveren met licht en kleur. Een hele bijzondere ervaring. De labjassen hangen al klaar!

Het museum is ook voor groepen op afspraak geopend. De entree bedraagt 5 euro, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, en aanmelden is niet nodig.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad