Venloos Voorname Vrouw: Marlie van Ulft

5 februari 2020 | Leestijd: < 1 minuut

Stichting Venlo Vrouwen heeft op 4 februari Marlie van Ulft uitgeroepen tot Venloos Voorname Vrouw 2020. De jury noemt haar onder meer een bevlogen duizendpoot met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: website stichting Venlo Vrouwen 

Marlie van Ulft is al jarenlang betrokken bij allerlei culturele projecten en evenementen in Venlo zoals het Zomerparkfeest en Theater de Garage. Bij de Garage is ze sinds vorig jaar actief als coördinator en programmeur, na er jaren op rij als vrijwilliger werkzaam te zijn geweest. In haar huidige functie wil ze het Theater bereikbaar maken voor iedereen en wil ze het nadrukkelijk een rol geven in de wijk.

Organisator
Verder is Van Ulft al jaren de coördinator van de vrijwilligerscatering op het Zomerparkfeest. In die hoedanigheid is ze verantwoordelijk voor het eten en drinken van de 350 vrijwilligers in de opbouwfase en de ruim 1.000 vrijwilligers tijdens het festival zelf. Daarnaast is ze organisator van het vrijwilligersfeest van het Zomerparkfeest.

Internationale Vrouwendag
Stichting Venlo Vrouwen organiseert jaarlijks de viering van Internationale Vrouwendag in Venlo. Sinds enkele jaren wordt tevens een Venloos Voorname Vrouw uitgeroepen. Dat is iemand die vrouwen ondersteunt en stimuleert in hun ontwikkeling, een voortrekkersrol in haar eigen vakgebied heeft, betrokken, gedreven en gepassioneerd is en zich inzet voor de Venlose samenleving. Van Ulft ontvangt de bij de titel behorende onderscheidng tijdens de viering van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart in het stadhuis van Venlo. Dan wordt ook Fleur Huijs gehuldigd, eerder uitgeroepen tot Junior Venloos Voorname Vrouw.

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad