Venlose Greenport Campus verwelkomt eerste bewoner nieuwbouw Brightworks

17 december 2020

Op de Brightlands Campus Greenport Venlo worden momenteel twee nieuwe gebouwen gerealiseerd, Brighthouse en Brightworks. Met de bouw van Brightworks werd op 16 september gestart. Gisteren, 16 december, werd het eerste bedrijf bekend gemaakt dat zich in het gebouw zal vestigen: Innoveins Seed Solutions.
Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Brightlands Campus Greenport Venlo
Met het ondertekenen van een contract bevestigen Niels Peeters en Peter Korsten van Innoveins (foto links) hun komst naar de Venlose campus medio mei 2021, als de bouw van Brightworks is afgerond. Niels Peeters: “Op deze campus, waar alles draait om agrofood zitten we midden in ons netwerk: tussen de zaadbedrijven, telers en agrarische productontwikkelaars. Daar zijn wij het best op onze plek.”
Slim camerasysteem
Innoveins Seed Solutions werkt voor de gewasbeschermings- en zaadindustrie en doet onderzoek naar de behandelingen van zaden. De startup, onderdeel van de Botany Group, houdt zich bezig met het coaten, primen en de karakterisering van zaden voor de land- en tuinbouw. Het bedrijf heeft onlangs een slim camerasysteem in de markt gezet, dat met hightech technologie in zaad kan ‘kijken’ en de kwaliteit kan voorspellen voordat het zaadje de grond ingaat. Door de hoge aanschafkosten zijn er in Nederland maar een paar van deze systemen in gebruik.
Kansen
Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is blij met de komst van het bedrijf. “Innoveins Seed Solutions biedt met dit innovatieve systeem mooie kansen voor de bedrijven en onderzoeksinstellingen die al op de campus gehuisvest zijn en voor de regionale zaadindustrie. Zo bundelen we krachten en versterken we de samenwerking op en rondom de campus.”
Meer ruimte
De Venlose campus maakt momenteel een snelle groei door. De al bestaande gebouwen, Villa Flora en de Innovatoren, zijn nagenoeg vol. Met de bouw van Brightworks en Brighthouse wordt tegemoet gekomen aan de vraag van bedrijven die zich op de campus willen vestigen of er al actief zijn en meer ruimte nodig hebben. De bouw van Brighthouse, met kantoor- en laboratoriumruimtes, ging in februari van dit jaar van start. De oplevering van dit gebouw staat gepland voor medio 2021.
Modules
Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo: “Vanwege de snelle groei van Brightlands kunnen we met Brightworks, net als in campusgebouw Villa Flora, werkruimtes in verschillende modules bieden. Zowel starters als bedrijven die groeien en meer ruimte nodig hebben, vinden hier een geschikte plek.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad