Venlose hotelier Gijs Hendrikx genomineerd: “Even weer goed nieuws”

6 november 2020

Hotelier Gijs Hendrikx (35), van het Theaterhotel en MR JIGS, is een van de tien genomineerden voor de Hotello of the Year Award 2021. Dat is een landelijke stimuleringsprijs voor afgestudeerden aan een van de hotelscholen in Nederland die zich op een of andere manier hebben onderscheiden. In januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Gijs Hendrikx

“Even weer goed nieuws”, lacht Gijs Hendrikx, daarmee vooral doelend op de stroom coronaberichten. Voor hem zelf is 2020 een bijzonder jaar met de opening van MR JIGS en de bouw van een nieuw hotel in Sevenum. De Hotello of the Year award, legt hij uit, is niet per se voor iemand die pas is afgestudeerd. “ Nee, dat kan ook al een aantal jaren geleden zijn geweest, zoals in mijn geval. Het gaat er vooral om dat de kandidaat iets onderscheidends heeft gedaan. Geen idee overigens wie me heeft voorgedragen, dat gebeurt meestal vanuit je netwerk.”

Pitch
De nominatie is dus binnen en wat is het vervolg? “Ik doe op 17 november een pitch, online. Dan toon ik 20 dia’s en over iedere dia mag ik 20 seconden iets vertellen. Na de presentaties worden drie finalisten gekozen en vervolgens wordt in januari de winnaar aangewezen.”

Klein team
Hij is zeer te spreken over de nominatie, een bijzonder moment in een voor Hendrikx toch al gedenkwaardig jaar. Want na in 2017 het Theaterhotel te hebben geopend, volgde afgelopen augustus MR JIGS, een driesterrenhotel aan de Keulsepoort in Venlo. Hoe is dat, in coronatijd? Nou, leuk is natuurlijk anders maar wij kunnen er goed op inspelen. We werken net als bij het Theaterhotel met een klein eigen team. Bij MR JIGS regelt een medewerker eigenlijk alles.”

Specifiek concept
Bovendien is hij heel positief ingesteld, geeft Hendrikx aan. Hij wijst op het feit dat, nadat hij eind augustus open ging, hij ondanks corona in september al meteen goed draaide. We hebben een specifiek concept en onze gasten begrijpen dat, geven heel goede reacties. Daar zijn we blij mee.” Hij legt dan uit wat het concept inhoudt. “Onverwachte luxe voor een scherpe prijs. No bullshit noemen we dat. Geen overbodig zeepje op de kamer, maar als de gast toch wat van die spulletjes wil kan hij of zij een gevuld toilettasje aanschaffen. Ook geen telefoon op de kamer, iedereen heeft een mobiel. Een eenvoudig ontbijt. Wel hebben we een app waarmee alles kan worden geregeld.” Hendrikx mikt, zegt hij, met MR JIGS op een andere doelgroep dan het Theaterhotel, dat vier sterren heeft. “Zodat ze niet met elkaar concurreren.”

Venloop
Ondanks de coronacrisis loopt het redelijk, merkt hij dan op. “Natuurlijk houden we ons aan de regels. Maken kamers nog iets beter schoon. Het is vooral goed nadenken over dingen die je normaal gewoon bent te doen.” Nee, hoe de komende periode eruit gaat zien weet hij ook niet, maar vanuit zijn positieve houding blikt Hendriks vooral naar de – mogelijke – lichtpunten. “We hebben een eigen gin ontwikkeld. Die wordt nu gebotteld en met het oog op de feestdagen op de markt gebracht. En verder. Ik heb met enkele collega’s een paar weken geleden een vlaggetje gezet bij de Venloop. Tegen die tijd hoop ik dat er een vaccin is en dat we in het voorjaar weer langzaam ons normale leven kunnen oppakken.”

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad