Website Steun Venlo is er voor alle Venlose ondernemers

1 april 2020

De acties om ondernemers in de binnenstad te helpen, zijn volgens Roel De Kleermaeker hartverwarmend, maar ook buiten het Venlose koopcentrum zijn veel bedrijven gevestigd die graag hun producten willen slijten. “Producten die ze door de coronacrisis dus niet meer kunnen verkopen en nu ook aan de consument aanbieden,”aldus de initiatiefnemer.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Leon Vrijdag

Roel De Kleermaeker en Ruud Seelen zijn samen de drijvende krachten achter enVisual, een fullservice reclamebureau gespecialiseerd in vormgeving en webdesign. “Wij willen en gaan hier niets mee verdienen,” zo benadrukt De Kleermaeker. “Wij zijn deze website begonnen, puur om ondernemers te helpen. Juist in deze onzekere tijden hebben we elkaar nodig, we zitten in hetzelfde schuitje. Middels deze website willen wij mensen vragen om de lokale ondernemers te steunen. Dus: ben loyaal en koop lokaal!”

Groot-Venlo
Het idee ontstond door de actie Venlo Partners in het leven heeft geroepen om winkels in de binnenstad de mogelijkheid te bieden om hun producten gratis bij de klant thuis te bezorgen. “Fantastisch initiatief. Tevens heeft VVV-Venlo binnen hun app een soort marktplaatsfunctie waar sponsoren van de club hun producten en diensten kunnen aanbieden. Maar er is meer. Met deze acties bereik je niet alle Venlose bedrijven. Er zijn zoveel ondernemers in Groot-Venlo die met dezelfde problemen. Met deze website willen wij er ook voor al die andere bedrijven zijn. Ruud en ik hebben dit idee bedacht, vervolgens met een aantal partijen besproken en eigenlijk was iedereen direct enthousiast. De site is net in de lucht en bedrijven kunnen zich via een speciale actiebutton op de site aanmelden.”

Actiebutton
Hoe gaat het in zijn werk? De Kleermaeker legt het uit. “Via de button komen bedrijven op een pagina waar ze een aantal gegevens moeten invullen. Bedrijfsnaam, de actie plus eventueel een productfoto. Let op: het moet niet zomaar een actiepagina worden, waar iedereen zijn producten kan aanbieden. Het moet echt gerelateerd zijn aan de coronacrisis. Ik zal je een praktijkvoorbeeld geven. Een bedrijf heeft nog een hele voorraad met paas artikelen van Milka over. Zij hadden hun inkopen al gedaan maar kunnen deze nu niet kwijt wegens het coronavirus. Daarom biedt dat bedrijf deze pakketten voor een speciale prijs aan die ook voor reguliere consumenten aantrekkelijk is. Maar het is ook mogelijk dat een ondernemer direct behoefte heeft aan personeel, ook die oproepen komen op de website te staan. Ruud en ik overleggen altijd met het betreffende bedrijf en beoordelen vervolgens of de actie geplaatst wordt.”

Consument
En hoe ziet het verhaal voor de consument en particulier er uit? Hoe kunnen zij de producten kopen? “Alle acties staan op de website. Tevens komen er een aantal categorieën als het aantal aanbiedingen fors toeneemt. Denk daarbij aan eten & drinken of kleding, maar de website kan nog veranderen. We zijn net bezig. Als iemand in een product of dienst geïnteresseerd is, kunnen ze met het betreffende bedrijf contact opnemen. Telefonisch, per mail of gewoon even langsgaan. Daar staan wij helemaal buiten. Zoals gezegd, er zit voor ons geen verdienmodel achter. Deze website is opgezet om ondernemers te helpen in deze lastige tijd. Zij moeten hun producten kwijtraken. Dus alle bedrijven uit Groot-Venlo die door de coronacrisis getroffen zijn, kunnen zich via de website aanmelden.”

www.steunvenlo.nl

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...