Bezoekje aan Hinsbeck: ga ook eens naar de nieuwe speeltuin

16 januari 2023

Hinsbeck, stadsdeel van de gemeente Nettetal, is sinds kort een nieuwe speeltuin rijker. Vorige week namen diverse bij de aanleg betrokkenen zoals het stadsbestuur er een kijkje. Maar het is vooral de bedoeling dat bewoners met kinderen uit Nettetal en omgeving naar hartenlust gaan ravotten in de in het groene ontwikkelgebied Krugerpfad gelegen speeltuin.

Foto: Stadt Nettetal

De vele regen is momenteel regelmatig spelbreker, maar zodra het even droog is weten talrijke kinderen en hun ouders uit Nettetal en omgeving de speeltuin te vinden. Die ligt beschut en mooi ingebed in de nieuwe groene ruimten aan de rand van Hinsbeck tegen de achtergrond van de Hinsbeck Heights. Burgemeester Christian Küsters (foto links) is zeer te spreken over de fraaie uitstraling en aantrekkingskracht: “Door de goede samenwerking tussen politiek, stedenbouw, investeerder en NetteBetrieb zijn hier voor Hinsbeck nieuwe, zeer aantrekkelijke recreatiegebieden ontstaan, waarvan niet alleen de bewoners van het nieuwe ontwikkelingsgebied profiteren, maar ook vele Hinsbeckers en bezoekers uit andere delen van de stad.”

Diversiteit aan bomen
De nieuwe speeltuin heeft een grote houten klimstructuur met een glijbaan, een vogelnestschommel en een touwbaan. Op korte termijn komt er een zithoek met een tafel en de nu nog ontbrekende papiermanden zijn besteld. In de omliggende groene ruimten zijn in totaal 33 bomen geplant, waaronder wilgen, eiken, veldesdoorns, lijsterbessen, diverse fruitbomen van oude rassen en een groot aantal inheemse struiken. Alle gebieden werden ingezaaid met bloemenweidezaden die typisch zijn voor het gebied. Waarmee het een groene omgeving is die ook voor volwassenen een aangename plek is om te bezoeken.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad