Culinaire fietstocht in Nettetal

2 mei 2022

Tegelijkertijd genieten van de natuur en culinaire lekkernijen. Dat kan binnenkort in Nettetal. Bij onze Duitse buren vinden op 20 mei en 11 juni culinaire fietstochten plaats. Gezien de tijd van het jaar is het niet vreemd dat de asperge centraal staat.

Tekst: Uli Rentzsch | Beeld: Stad Nettetal

Culinaire evenementen worden steeds talrijker en populairder. Kijk alleen maar eens in Venlo: SPIJS!, Lekker Venlo, OpHap, Op Dronk Wijnfestival, het zijn maar een paar voorbeelden. En bij de inmiddels talloze Venlose evenementen heeft het culinaire aspect eveneens steeds meer aandacht gekregen.

Fraaie omgeving
Ook aan de andere kant van de grens, bij onze oosterburen, is er veel waardering voor lekker eten en een goed glas. Daar dus eveneens allerlei culinaire activiteiten. Zoals de Asperge Fietstocht: aspergegenot gecombineerd met beweging en genieten van een fraaie omgeving. Dus nu het aspergeseizoen is begonnen, organiseert de coöperatie ‘NetteSpargel’ de inmiddels populaire gastronomische rondleiding door Nettetal weer.

Rondleiding
Onder het motto ‘Fietsen met plezier’ verkennen de deelnemers aan de fietstocht onder leiding van Edgar Ballis van de vereniging Niederrhein Lobberich het natuurgebied in Nettetal. Tijdens die fietstocht wordt halt gehouden bij een boerderij voor een rondleiding waarbij veel interessante feiten worden verteld de teelt van asperges en aardbeien. Kinderen zijn ook welkom en kunnen ‘asperge- en aardbeienchecker’ worden. Aan het eind van de tocht wacht de deelnemers het pure genot van heerlijk bereide aspergecreaties.

De Asperge Fietstochten vinden plaats op de volgende data:
Vrijdag 20 mei 2022 van 14.00 tot 18.30 uur. Boerderijrondleiding op de asperge- en bessenboerderij Chico in Kaldenkirchen. Stop bij restaurant Secretis in Hinsbeck
Zaterdag 11 juni 2022 van 14.00 tot 18.30 uur. Bezoek aan de asperge- en aardbeienkwekerij Heyman in Lobberich. Stop bij Waldgasthaus Galgenvenn in Kaldenkirchen

De start is vanuit Nettetal-Lobberich, vanaf de parkeerplaats bij het Werner-Jaeger gymnasium, Wevelinghover Straße (ter hoogte van huisnr. 142). De fietstocht eindigt bij het restaurant.

Inschrijven kan tegen contante betaling bij de stad Nettetal, Economie en Marketing, Doerkesplatz 11 in Nettetal of per telefoon 0049 (0)2153/898-8004 of -8005. De deelnamekosten bedragen 26 euro per persoon en voor kinderen tot 14 jaar 15 euro per persoon. De prijs omvat de fietstocht met gids, de rondleiding op de boerderij en een heerlijk aspergemenu. Meer informatie is te vinden op www.nettespargel.de.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt dankzij: 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad