Cultureel Boemelen in Straelen

15 juni 2022

Op zondag 19 juni vindt in Straelen de tweede editie van de ‘KulturBummel’ oftewel ‘Open Cultuurdag’ plaats. Die dag zullen zich in het centrum van Straelen een grote diversiteit aan kunstenaars presenteren. Het evenement duurt van 14.00 tot 20.00 uur.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: J. Dielen

Vorig jaar was de première, dit jaar is er een vervolg. Opnieuw organiseert de Kulturring Straelen een cultureel evenement waarbij kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich kunnen presenteren onder het motto ‘Umsonst und Draußen’ (gratis en buiten). Het streven om na de pandemie creatieve mensen uit de amateur- of beroepssector de kans te geven hun kunst uit te voeren of te presenteren, vond opnieuw veel weerklank in de regionale culturele wereld.

Improvisatietheater
Om die kunstenaars een zo goed mogelijk podium te geven, heeft de Kulturring weer voor een doordachte infrastructuur gezorgd met acht flaneerpodia en veertien expositieruimtes. Daar kunnen de meer dan tweehonderd deelnemende creatievelingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Kunstenaars uit allerlei verschillende disciplines. Zoals muziek, met de Braziliaanse ritmes van de groep Samba-X, de rock-grunge sound van Phonic, de alternatieve rock-stijl van Sweet Corrosion, de rock en blues van ABC en diverse andere muzikale stijlen. Voor zowel kinderen als volwassenen is er verder het team van de ‘Du bist Wertvoll-Stiftung’ onder leiding van Lena Hachmann en Tatjana van Went dat tussen 14.00 – 17.00 uur een improvisatietheater organiseert, waarbij het podium in een magische omgeving wordt veranderd.

Manga
Wat volgens de organisatie eveneens de moeite van het bezoeken waard is, is het Body Painting Village dat voor het eerst wordt georganiseerd op de parking van de De Cabanesstraat. Een team van bodypainters laat op een apart podium maar tevens in de ‘Creative Zones’ het publiek kennismaken met deze bijzondere kunstvorm. Gelijktijdig zijn er voor geïnteresseerden demonstraties van glitter- en air-brush tatoeages, foto shoots en Afrikaanse dans. Dat geldt eveneens voor de Manga-kunst. In een aparte tentoonstellingsruimte zijn cos-players en mangakunstenaars aan het werk te zien. En zo is er zondag in Straelen op kunstgebied nog veel meer te beleven. De organiserende Kulturring hoopt opnieuw op een geslaagde editie waar veel kunst ook te koop zal zijn en waarbij kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad