Edith Piaf, Marlene Dietrich en Buddy Holly komen tot leven in Nettetal

6 maart 2023

Op zaterdag 18 maart wordt in de Seerosensaal in Nettetal-Lobberich het toneelstuk ‘Mus en Engel’ opgevoerd, het ontroerende verhaal van de intieme vriendschap tussen twee iconen van de 20e eeuw, Marlene Dietrich en Édith Piaf. In diezelfde zaal staat op vrijdag 31 maart de rock ‘n’ roll centraal en wordt onder meer een van de muzikale helden van de jaren vijftig, Buddy Holly, tot leven gewekt.

Foto’s: Helmut Seuffert, Saskia Georgi

Wat weinig fans weten: Edith Piaf en Marlene Dietrich ontmoetten elkaar in 1948 in New York en werden vriendinnen, ver weg van pers en publiek. Omlijst en gedragen door wereldberoemde chansons als ‘La vie en rose’, ‘Lili Marleen’ of ‘Non, je ne regrette rien’, vertelt ‘Mus en Engel’  het ontroerende verhaal van de intieme vriendschap tussen twee iconen van de 20e eeuw.

Langdurige vriendschap
Het toneelstuk werpt een unieke blik op de langdurige vriendschap van de twee diva’s, vanaf hun eerste ontmoeting in het damestoilet van een balzaal in het New York van de jaren veertig, tot de vuurproef wanneer Piaf dreigt te breken na de tragische dood van haar minnaar Marcel Cerdan. Dietrich vecht uit alle macht om de dreigende duik in depressie, alcoholisme en drugsverslaving te voorkomen. Maar tegenover de zelfopofferende zorgzaamheid van de Duitse staat het onbedwingbare verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid van de Française, en voor het eerst dreigen hun verschillen onoverkomelijk te worden. ‘Mus en Engel’ wordt opgevoerd in de versie van het Fritz Rémond Theater met in de hoofdrollen Heleen Joor en Susanne Rader.

Nieuwe show
Op vrijdag 31 maart 2023 vindt in de Seerosensaal in Nettetal “Buddy in Concert – The Rock ’n Roll Show” plaats. De muzikanten die al twee keer eerder in Nettetal optraden komen nu met een gloednieuw programma. Een van de meest succesvolle rock ‘n’ roll shows in Duitsland brengt het publiek op onnavolgbare wijze in de ban van de jaren ’50 en ’60. De muzikanten spelen niet alleen rock ’n roll, ze zijn het ook. Het resultaat is een adembenemende show met petticoat en smoking, vol humor, waarin niet alleen rock ’n roll-fans aan hun trekken komen.

‘Mus en Engel’, 18 maart om 20.00 uur, Seerosensaal, Steegerstraße 38, Nettetal-Lobberich. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.nettetheater.de voor 13 tot 22 euro en ook bij NetteKultur, Doerkesplatz 3, Nettetal-Lobberich, telefoon 02153/898-4141, e-mail nettekultur@nettetal.de.
‘Buddy in Concert – The Rock ’n Roll Show’, 31 maart om 20.00 uur, Seerosensaal, Steegerstraße 38, Nettetal-Lobberich. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.nettetheater.de voor 28 euro en ook bij NetteKultur, Doerkesplatz 3, Nettetal-Lobberich, telefoon 02153/898-4141, e-mail nettekultur@nettetal.de


 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad