Lentefeest: Kaldenkirchen verwelkomt het voorjaar

6 mei 2022

Eindelijk, dat zullen veel mensen de afgelopen weken hebben gedacht, eindelijk mogen we weer. Evenementen die twee jaar lang stil lagen, worden weer opgestart. Zo ook net over de grens in Kaldenkirchen waar ‘Kaldenkirchen aktiv’ komend weekend 7 en 8 mei het lentefeest in het winkelgebied organiseert.

Tekst en beeld: Uli Rentzsch

‘Kaldenkirchen aktiv’ is, zoals de naam al aangeeft, gelukkig nog steeds actief. In de waarste zin van het woord. Wat door de coronapandemie niet mogelijk was, kan nu weer gevierd worden. Het traditionele lentefeest, dat bij wijze van uitzondering plaats vindt in het derde weekend na Pasen – dit jaar op 7 en 8 mei. Bezoekers zijn gewend aan het tweede weekend na Pasen; dit jaar is het dus een week later.

Tienjarig bestaan
Na een opmaat op zaterdag, is er op zondag, Moederdag, een open-voor-verkoop ‘Fashion-Sunday’, met diverse mini-modeshows en activiteiten voor de winkels, kraampjes, muziek en lekker eten en drinken. De opwarmer op de zaterdag van het Lentefestival wordt georganiseerd door het Seenstädter Bierkontor die tegelijkertijd het tienjarig bestaan viert. De tapkranen zijn open vanaf 16.00 uur, en vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers alvast in de stemming komen voor Lentefeestzondag met heerlijk lokaal bier en muziek van DJ Markus-Rock Classics 80’s.

Ska uit Keulen
Zondag zijn de tapkranen open vanaf 12.00 uur, en vanaf 14.00 uur is er nog meer muziek. Op dat moment speelt Kapelle#3, wat niets anders betekent dan ska uit Keulen. Los Apartamentos brengen hun repertoire uit het grote boek van de Jamaicaanse folk. De Larry Cook Brass Band zorgt ook op zondag voor een goede stemming door zoals gewoonlijk door de voetgangerszone te zwerven en op verschillende plaatsen muziek te maken. De mini-modeshows beginnen zondag om 14.00 uur. De winkels in het centrum van Kaldenkirchen zullen open zijn van 13.00 tot 18.00 uur. Verder kunnen bezoekers op de Kirchplatz activiteiten en een reuzenrad voor kinderen verwachten.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad