Ontdek Nettetal: ‘Sommerkino’ aan de Wittsee en ‘Feierabendmarkt’ in Breyell

11 augustus 2022

Veel Venlonaren komen er om boodschappen te doen, maar Nettetal heeft daarnaast nog veel andere dingen te bieden. Zoals ongewone marktkraampjes, heerlijke eetkraampjes en live muzikanten tijdens de ‘Feierabendmarkt’ in Breyell (foto) op 17 augustus. Daarnaast zijn er vanaf 19 augustus bij de Wittsee regelmatig bijzondere films te zien tijdens het ‘Sommerkino’.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Stadt Nettetal

Op 17 augustus organiseert de stad Nettetal in samenwerking met het toeristenbureau Breyell de ‘Feierabendmarkt’ op de Lambertimarkt. Daar kunnen de bezoekers vanaf 16.00 uur terecht bij uiteenlopende markt- en eet-kramen. Er is live muziek en voor de kinderen popcorn. Bovendien is vanaf 17.00 uur de monumentale Lamberti-toren geopend voor een bezoek.

Grote vraag
Vanaf 19 augustus is de zomerbioscoop aan de Wittsee terug. Na het succes van vorig jaar en de daaruit voortvloeiende grote vraag voor een herhaling komt er nu een nieuwe editie van het ‘Sommerkino’. Gedurende twee weekends is een gevarieerd programma aan films te zien tegen de achtergrond van het sprookjesachtige merenlandschap. Films van uiteenlopende aard: hartelijk, serieus, eigenzinnig, grappig en spannend.

Extra voorstellingen
Bezoekers van vorig jaar zullen ontdekken dat een aantal zaken onveranderd is zoals de gastronomische bediening door het team van restaurant De Wittsee, de verlotingen door lokale middenstanders voorafgaand aan de avondvoorstellingen en de gezinsbonus (kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee). Maar de organisatie introduceert eveneens enkele nieuwe elementen. Zoals een popcornmachine en extra voorstellingen om 18.00 uur voor wie zijn of haar bezoek aan de bioscoop onmiddellijk wil laten volgen door een wandeling of een fietstocht.

Het programma ziet er als volgt uit:
19 augustus, 21.00 uur Openingsfilm Sommerfest
20 augustus, 18.00 uur Ein Dorf sieht schwarz
20 augustus, 21.00 uur Auf alles, was uns glücklich macht
21 augustus, 18.00 uur Angels’Share
21 augustus, 21.00 uur Nichts zu verzollen
2 september, 21.00 uur Ein Dorf sieht schwarz
3 september, 18.00 uur Auf alles, was uns glücklich macht
3 september, 21.00 uur Angels’Share
4 september, 18.00 uur Sommerfest
4 september, 21.00 uur Afsluitend evenement met verrassingsfilm

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sommerkino-nettetal.de.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad